Kanal Tedavisi Fiyatları Nelerdir?

Kanal Tedavisi Fiyatları Nelerdir?

Kanal Tedavisi Fiyatları Nelerdir?

Kanal tedavisinin fiyatları, diş kök sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bu fiyatlar, 600 TL ile 900 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Kanal tedavisi, enfekte olmuş ya da çürümüş dişleri onararak kurtarmak amacı ile kullanılan bir tedavi yöntemidir. Kanal tedavi sırasında, dişin sert dokusunun içinde bulunan kök kanalı adı verilen yumuşak bir doku olan pulpa ve diş siniri çıkarılarak dişin içi temizlenmektedir. Ardından açılan boşluk doldurulmaktadır.

Dişte ortaya çıkan çürümelere zaman içerisinde tedavi edilmez ise çürük derinlere doğru ilerle ve dişte bulunan sinirlerin iltihaplanmasına yol açar. Diş sinirlerinin iltihaplanması kişinin şiddetli diş ağrıları yaşamasına neden olur.

Diş içerisinden çıkarılan diş sinirleri, diş sağlığı ve işlevi için hayati bir önem taşımamaktadır. Ancak kişinin ağrı çekmesini önlemektedir. Bu sinirler sadece sıcak ve soğuk algısı için gereklidir. eğer tedavi gerçekleştirilmez ise dişi çevreleyen doku enfeksiyon kapar ve apseler oluşur.

Kanal Tedavisi Fiyatları Nelerdir?

Kanal tedavisinin fiyatları, diş kök sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bu fiyatlar, 600 TL ile 900 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Kanal tedavisi, dişin enfeksiyon durumuna göre 1 haftaya kadar uzayabilir. Ortalama bir kanal tedavisi, yaklaşık olarak 30 ile 90 dakika arası sürmektedir.

Kanal Tedavisi ve Dolgu Farkı Nedir?

Kanal tedavisi sırasında diş içerisinde kalan çürükler ve apse tamamen temizlenmektedir ve diş içerisinde büyük bir oyun açılmaktadır. Temizlik sonrasında kalan boş kısım dolgu tedavisi ile kapanmaktadır. Dolgu tedavisi, dişlerde kanal tedavisinden sonra uygulanmaktadır.

Kanal Tedavisi Zorunlu mudur?

Kendiliğinden başlayan bir ağrı var ise pulpa iltihabının iyileşip normale dönme şansı bulunmamaktadır. Bu durumda kanal tedavisinin yapılması zorunludur.

Kanal Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kanal tedavisinden sonra dişlerde yavaş bir iyileşme gözlemlenirken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunur;

Kanal tedavisi işlemleri bitene kadar kabuklu ya da sert yiyecekleri ısırmaktan kaçınılmalıdır,

Günlük diş temizliğine aksatmadan devam edilmelidir. Dişlerin hassas olduğu göz önünde bulundurularak dairesel hareketler ile nazik bir şekilde günde en az 2 kere fırçalanmalıdır,

Kanal tedavisinin ardından olası enfeksiyonları engellemek için günde en az 1 defa diş ipi kullanılmalıdır,

Tedavinin ardından yapışkan ya da şekerli gıdaların tüketimi azaltılmalıdır,

Tedavi bittikten sonra hekim tarafından önerilen ağrı kesici ilaçlar ya da spreyler düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Eğer kullanılan ağrı kesici ilaçlar ağrınızı azaltmıyorsa en kısa süre içerisinde hekim yardımına başvurulmalıdır.

Sağlıklı dişlerin günlük bakımlarını aksatmadan yapmak, dişleri temiz tutmak, diş ipleri kullanmak, şekerli yiyeceklerden uzak durmak, alkol ve sigara tüketimini azaltmak diş kayıpları ve kanal tedavisi gibi işlemlerin önüne geçmektedir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir