İlaç Zehirlenmesi Kaç Gün Sürer?

İlaç Zehirlenmesi Kaç Gün Sürer?

İlaç Zehirlenmesi Kaç Gün Sürer?

İlaç zehirlenmesi, kullanılan ilacın dozunu çok içmek gibi olaylarda meydana gelen olay olup, tedavisinde; kusturma, mide yıkaması, bütün bağırsak yıkaması gibi yöntemler tercih edilir. İlaç zehirlenmesi kullanılan ilacın dozuna göre belirti gösterir. Belirti göstermesi birkaç saatti bazen birkaç günü bulabilir.

İlaç zehirlenmesi, bir ilacın bilinçli ya da bilinçsiz, önerilen dozundan daha çok miktarlarda farklı yollarla (sindirim yoluyla, doğrudan ciltle teması neticesinde ya da soluma yoluyla) alınmasıyla vücutta anormal ve istenmeyen sonuçlar meydana getirmesidir. Çağımızda gelişmiş ülkelerde, intihar nedeniyle alınan ilaçlarla zehirlenmeler, 15-24 yaş aralığında görülen ölüm sebepleri içerisinde üçüncü sırada yer almaktadır. Bunun harici bilinçsizce, doktor tavsiyesi olmadan tanıdık tavsiyesi üstüne alınan ilaç alımlarının da zehirlenmelere sebep olduğu bilinmektedir. Türkiye’de ortalama şekilde acile başvuran vaka sayılarının %0.7-5’ini zehirlenme vakaları olarak bilinir. 6 yaşına dek olan vakalarda kazayla ilaç zehirlenmeleri, daha ilereyen yaşlarda özellikle ergenlik çağında intihar maksadıyla olan ilaç zehirlenmeleri olarak görülmektedir.

İlaç Zehirlenmesi Kaç Gün Sürer?

İlaç zehirlenmesi, kullanılan ilacın dozunu çok içmek gibi olaylarda meydana gelen olay olup, tedavisinde; kusturma, mide yıkaması, bütün bağırsak yıkaması gibi yöntemler tercih edilir. İlaç zehirlenmesi kullanılan ilacın dozuna göre belirti gösterir. Belirti göstermesi birkaç saatti bazen birkaç günü bulabilir.

İlaç Zehirlenmesi Sonrası Beslenme

Mevsiminde yetişen ve tarım ilacı barındırmayan, organik yetiştirilmiş, bol ölçüde koyu yeşil ve kırmızı taze meyve, sebze, kuruyemiş, minik boyutlu balık, tavuk, yumurta daha az ölçüde da kırmızı et tüketimi ilaç zehirlenmesi sonrası beslenmede son derece önemlidir.

İlaç Zehirlenmesine Süt iyi Gelir Mi?

Halk içerisinde zehirlenen insanı kusturmanın haricinde yapılan bir başka yanlışın da zehirlenen insana ayran gibi maddelerin içirmek olduğuna dikkati çekip, Süt içirmek böyle zehirlenme olaylarında kurtarıcı gibi görünmekte, ancak bir yararı yoktur diyebiliriz.

İlaç Zehirlenmesi Kendiliğinden Geçer Mi?

Zehirlenmeler vücutta birçok olumsuz faktörü beraberinde getirmektedir. Zehirlenmiş bir insan hızlı bir biçimde tıbbi destek alması lazımdır. Tıbbi destek ile beraber vücuttaki zehirlenme fonksiyonları da uzaklaştırılmış olmaktadır. Zehirlenmeye iyi gelen birçok bitkisel yöntem bulunmaktadır.  Bunların bazıları aşağıdaki gibidir;

·        Muz: Muzu püre biçimde tüketmek bu noktada çok mühimdir. Muz harici vitamin deposudur. Vücuttaki zehirlenmeye sebep olan faktörleri hızlı bir biçimde uzaklaştırmayı hedefler. Potasyum miktarı da zengin bir besin olan muz kolay sindirilir. Bu nedenle zehirlenen insanlar ilk olarak önerilen püre biçiminde olan muzdur. Zehirlenme neticesinde vücuttan mineraller hızlı bir biçiminde uzaklaştırılır. Vücuttan uzaklaşan minerallerin yeniden kazandırılması açısından muz tüketimi önem teşkil etmektedir.

·        Sarımsak: Sarımsak özellikle her derde deva olarak bilinmektedir. Kuvvetli bir doğal antibiyotik olarak tanınan sarımsak zehirlenmeye sebep olan oluşumları vücuttan atılmasını hedeflemektedir. Sarımsak aynı vakitte doğal bir mantar engelleyicidir. Zehirlenme neticesinde bağırsaklar ve mide zarar görmektedir. Bağırsakların ve midenin yeniden onarılması konusunda sarımsak tüketimi de tavsiye edimektedir. Sarımsak kaynatılarak tüketilmesi mühimdir. Bir diş sarımsağı ezip bir bardak kaynar suyun içerisine ilave ederek tüketilmektedir.

·        Limon: Limon tam manasıyla bir vitamin deposudur. Doğal bir antibakteriyel olarak tanınan limonunu tüketilmesi de zehirlenme olayından önerilmektedir. Limon aynı vakit anti viral özelliği de mevcuttur. Gıda zehirlenmelerinde kesinlikle tercih edilmesi gereken bir besindir. Limon zehirlenme belirtilerini de mühim miktarda ortadan kaldırır. Zehirlenmiş insanın daha iyi hissetmesini sağlamaktadır. Limon vücutta ki metabolizmayı da hız kazandırır. Bu biçimde vücutta yer almakta olan zehir hızlı bir biçimde atılmaya başlar. Limonun zehirlenen bir insana günde 3 kez en az tüketilmesi de çoğunluk  olarak önerilmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir