Hercai Menekşe Anavatanı Neresidir?

Hercai Menekşe Anavatanı Neresidir?

Hercai Menekşe Anavatanı Neresidir?

Hercai menekşesinin anavatanı Avrupa olmaktadır. Bu melez bitkiyi ilk defa Avrupa sınırları içerisinde üretmişlerdir. Kalbi andıran bu güzel yaprakları rengarenk olması ile birlikte, oldukça yumuşak bir dokuya sahip olmaktadır.

Hercai menekşesi hakkında bilinmesi gereken özellikler; bu bitki yabani bir bitkidir, ilk kez melezleri Avrupa’da üretilmiştir, her birinin farklı farklı büyüklükte olduğu ve bu farklı olan her beş adet kadife taç yaprağının kendine has rengini bulunması olmaktadır.

Hercai Menekşe Anavatanı Neresidir?

Hercai menekşesinin anavatanı Avrupa olmaktadır. Bu melez bitkiyi ilk defa Avrupa sınırları içerisinde üretmişlerdir. Kalbi andıran bu güzel yaprakları rengarenk olması ile birlikte, oldukça yumuşak bir dokuya sahip olmaktadır.

Hercai Menekşe Evde Yetişir Mi?

Evet, hercai menekşesi evde yetişebilir. Bu bitki normalden fazla bir bakım ya da özel ortam ihtiyacı isteyen türden bir bitki olmamaktadır. Yani hercai bitkisini ev ortamında beslemek isteyen bir kişi gönül rahatlığı ile bu bitkiyi besleyebilir.

Hercai Menekşe Tohumu Nasıl Ekilir?

Hercai menekşesinin tohumu yılda bir kere olmak üzere ekilebilmektedir. Fazla soğuk olan bir bölgeye ekilmediği sürece oldukça sağlıklı bir biçimde gelişimini sürdürebilmektedir. 13 dereceye kadar bu bitkinin kök gelişimi oldukça verimli olmaktadır.

Hercai Menekşe Yenir Mi?

Evet, hercai menekşesi yenebilinmektedir. Sarı, turuncu ve mor gibi çeşit çeşit renklere sahip olmakta olan bu bitkinin sapının tadı tere otu, yapraklarının tadı ise nektarini andırmaktadır. Görünüşü ile insanları büyüleyen bu bitki özellikle salatalara oldukça güzel bir tat ve görsellik vermektedir.

Hercai Menekşe Yazın Çiçek Açar Mı?

Hercai menekşesi özellik bakımından gelişerek yayılmaya meyilli bir bitki türü olmaktadır. Hercai menekşesini güzel bir biçimde yetişmek için özellikle sümüklü böceklere karşı oldukça dikkatli olunmalıdır. Eğer bitki korunmaz ise küser ve çiçeklerini bir daha açmama gibi bir durum ile karşılaşılır.

Hercai Menekşe Nasıl Çoğaltılır?

Hercai menekşesini çoğaltmak isteyen bir kişi bu uygulamayı hem tohum ile hem de fide şeklinde bitkiyi alıp bahçeye ya da saksıya dikebilmektedir. Bu çiçeğin çoğalma durumu ise sadece tohumları ile birlikte mümkün olmaktadır.

Hercai Menekşe Nerede Satılır?

Hercai menekşesini çiçek satan dükkanlarda ve süpermarketlerde hemen bulunması mümkün olmaktadır Ayrıca hercai menekşesi almak isteyen bir kişi internet üzerinden, daha önce alışveriş yapıp memnun kaldığı bir satıcıdan alabilmektedir.

Hercai Menekşe Ömrü Ne Kadardır?

Hercai menekşesi toprağını sevdiği sürece canlılığını kaybetmeyen bir yapıya sahip olmaktadır. Bu bitkinin toprağının bol humuslu, demir eksikliğinin olmaması içinde az miktarda asidik olması önemli olmaktadır.

Hercai Menekşe Suyu Sever Mi?

Hercai menekşesi suyu oldukça normal düzeylerde sevmektedir. Yani ne az miktardaki sulamayı, ne de çok miktardaki sulamayı sever. Bu bitkinin sulama işlemini saksının tabanından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Hercai Menekşe Ne Zaman Ekilir?

Hercai menekşesi her sene içinde yalnızca 3 dönem içinde ekimi mümkün olmaktadır. Bu bitki ağır kış koşullarına sahip olan bir alanda yetişmesi oldukça zor olmaktadır. Bitkinin verimli bir şekilde yetişmesi 13 dereceye kadar mümkün olmaktadır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir