Hamile Kalmak Kaç Ay Sürer?

Hamile Kalmak Kaç Ay Sürer?

Hamile Kalmak Kaç Ay Sürer?

Hamile kalmak çiftlerin yaşadıkları düzenli cinsel ilişkiye, sperm sayısının yeterli olmasına ve kadının düzenli bir adet döngüsü yaşayıp yaşamadığına bağlıdır. Eğer çiftlerin cinsel sağlıkları yeterli ise ve düzenli bir cinsel hayat yaşıyorlarsa evliliğin ilk aylarında bile hamile kalma olasılığı vardır. Evliliğin 1. Ayında hamile kalan kadınlar % 15 oranında görülmektedir. Bu nedenle hamile kalma süresi çiftlere bağlıdır. Kimi kadınlar ilk ayda kimi kadınlar ise 1 yıl süren bir süreçte hamile kalabilmektedir. Yeterli sperm mevcutsa ve kadın sağlıklı bir yumurtlama dönemi yaşıyorsa hamile kalma olasılığı yüksektir.

Hamile kalmak isteyen kadınlar, özelikle spermin vajinaya doğru ilerlemesini sağlayacak pozisyonda durması gereklidir. Bu nedenle spermin vajinaya ilerlemesinin en iyi şekilde sağlandığı pozisyon ise klasik olan misyoner pozisyonudur. Misyoner pozisyonunda kadın altta erkek ise üstte olmaktadır. Kadının kalça kısmına küçük bir yastık konulması spermlerin vajinaya doğru ilerlemesine katkı sağlayacaktır.

Hamile Kalmak Kaç Ay Sürer?

Hamile kalmak çiftlerin yaşadıkları düzenli cinsel ilişkiye, sperm sayısının yeterli olmasına ve  kadının düzenli bir adet döngüsü yaşayıp yaşamadığına bağlıdır. Eğer çiftlerin cinsel sağlıkları yeterli ise ve düzenli bir cinsel hayat yaşıyorlarsa evliliğin ilk aylarında bile hamile kalma olasılığı vardır. Evliliğin 1. Ayında hamile kalan kadınlar % 15 oranında görülmektedir. Bu nedenle hamile kalma süresi çiftlere bağlıdır. Kimi kadınlar ilk ayda kimi kadınlar ise 1 yıl süren bir süreçte hamile kalabilmektedir. Yeterli sperm mevcutsa ve kadın sağlıklı bir yumurtlama dönemi yaşıyorsa hamile kalma olasılığı yüksektir.

Yeni Evlenen Çiftler Ne Zaman Hamile Kalır?

Yeni evlenen çiftler yaşadıkları düzenli cinsel ilişki ile hamile kalma süresini kısaltabilirler. Özellikle erkeklerde yer alarm sperm sayısının yeterli olup olmaması hamile kalınmasını çok fazla etkilemektedir. Kadın bakımından sağlıklı bir yumurtlama dönemi geçiriliyorsa ve sperm sayısı da yeterli ise düzenli cinsel ilişki yaşanarak evliliğin ilk ayların da bile hamile kalınması mümkündür. Evlenen çiftlerin ilk aylarında hamile kalma oranı %15 olarak belirtilmiştir. İlerleyen aylarda ise bu oran %50’ye kadar ulaşmaktadır.

Hamile Kalmak İçin Kaç Kere İlişkiye Girmek Lazım?

Hamile kalmak için kadın ve erkeğin belirli bir sıklıkta cinsel ilişki yaşamaları gerekmektedir. Kadın düzenli bir adet döngüsü yaşıyorsa ve erkekte yeterli miktarda sperm varsa adetten sonraki 12.-17. Gün aralığında gün aşırı şekilde cinsel ilişkiye girilmesi kadının hamile kalmasını sağlayacaktır. Daha sık yaşana cinsel ilişkiler sperm kalitesini düşürür. Bu nedenle de hamile kalma olasılığı düşecektir.

Evliliğin İlk Aylarında Hamile Kalınır Mı?

Evliliğin ilk aylarında hamile kalan kadınların oranı %15’tir. Kadın sağlıklı bir adet döngüsü yaşıyorsa ve sperm sayısı yeterli ise yaşanılacak düzenli cinsel ilişki ile birlikte evliliğin ilk aylarında hamile kalmak mümkündür. 

Hamile Kalmamak İçin Neler Yapmak Lazım?

Hamile kalınmaması için kullanılan en yaygın yöntem kondom, kılıf, prezervatif kullanma yöntemidir. Bunun yanında ertesi gün hapı kullanımı, mini hap alımı, 1veya 3 aylık vurulan iğne, rahim içi araç takılması, deri altı kapsülleri alınması ve rahime diyafram takılması hamile kalınmasını engellemektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir