HAARP Açılımı Nedir?

HAARP Açılımı Nedir?

HAARP Açılımı Nedir?

HAARP Alaska eyaletinin en büyük üniversitesi olan Alaska Fairbank ve Defansif İleri Araştırma Projeleri Ajansı tarafından finanse edilmiştir. Kelime anlamı olarak “ Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı“ anlamına gelmektedir. Alaska’da büyük bir arazinin ortasına kurulmuş bir istasyona sahiptir.

Kahramanmaraş depreminden sonra duymayanlarında aşina olduğu HAARP adında yeni bir kavram dağarcığımıza eklendi. HAARP iklim denetim silahı olarak kullanılabilecek, yapay deprem, zihin kontrolü, iklim değişiklikleri yaratabilecek güçlü ve tehlikeli bir silahtır. Ancak bazı bilim insanları bunun yalnızca teoriden ibaret olduğunu ya da bilgilerin yanlış ya da eksik verildiği görüşündeler.

HAARP Açılımı Nedir?

HAARP Alaska eyaletinin en büyük üniversitesi olan Alaska Fairbank ve Defansif İleri Araştırma Projeleri Ajansı tarafından finanse edilmiştir. Kelime anlamı olarak “ Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı“ anlamına gelmektedir. Alaska’da büyük bir arazinin ortasına kurulmuş bir istasyona sahiptir.

HAARP Teknolojisi Nasıl Çalışır?

Kahramanmaraş depreminden sonra bunun doğal değil, HAARP kaynaklı yaratılmış yapay bir deprem olduğu düşüncesi hızla yayılmaya başlanmıştır. Amerika bayraklı bir geminin kara sularımıza girmesinin ardından yaşanan depremlerden sonra halk tedirginliğe kapılmış ve bu konuda araştırma yapmaya başlamıştır.

Merak edilen detaylardan biri de HAARP teknolojisinin nasıl çalıştığıdır. HAARP teknolojisinin amacı İyonosferi çözümlemek ve izleme, radyo iletişimi, navigasyon gibi teknolojilerin iyileştirme gizini araştırmaktır. Yani atmosferin üst katmanlarını incelemeyi amaçlamaktadır.

Bu anlamda HAARP istasyonunda bulunan, yüksek frekansta radyo sinyali yayınlayabilen toplamda 180 adet antenden faydalanılmaktadır. IRI ile İyonosferi anten amaçlı kullanarak düşük ya da zayıf radyo frekanslı elektromanyetik dalgalar yaratılmaktadır.

Bunun sonucunda savaş halinde, saldırı altındayken havada savaş uçaklarını ya da füzelerini tespit edip imha etme, toprak altı incelemeleri yapma, atmosferin durumuna müdahale etme gibi işlevsellikler kazanılmaktadır.

HAARP Bulutu Nedir?

Şiddetli depremlerin ardından akla gelen ilk şey ABD yapımı HAARP teknolojisidir. Teknoloji ABD ordusu yani pentagon tarafından yönetilmektedir. HAARP etkinliğini haber veren en spesifik şeylerden biri ise HAARP enerjisinden kaynaklı açığa çıkan bulutumsular. Bu kümelenmiş bulutlar atmosfer müdahalesinden kaynaklı olarak hava koşullarının değiştirmesinden dolayı ortaya çıkmaktadır.

HAARP Denemesi Nedir?

HAARP teknolojisinin Alaska merkezli istasyonu 1993 yılında 180 adet anten ile kurulmuştur. Sistem basitçe elektromanyetik dalgalarla iyonosferin ısıtılması yöntemiyle yapılmaktadır. Ülkemizde yaşanan Gölcük, Van, İzmir, İstanbul (Kağıthane) ve son olarak Kahramanmaraş depremlerinin HAARP denemeleri olduğu düşünülmektedir.

Dünyada ise 2010 yılında Rusya’nın atmosferine müdahalede bulunarak ülkede kavurucu sıcaklar yarattığı iddiası ortaya atılmıştır. Bilinen bir başka olaysa, ABD’de seçimlerden 1 hafta önce “Sandy“ adı verilen kasırga meydana gelmiş bunun da HAARP kaynaklı yapay bir kasırga olduğu iddiası ortaya atılmıştır.

HAARP Deliği Nedir?

HAARP sadece 1 saat çalışarak Hiroşima’ya atılan atom bombasının 10 katı kadar enerjiyi kendisine depolayabilir. Ayrıca bu tesisin ürettiği enerji buzulları eritebilir, çok büyük dalgalar yaratabilir veya ozon tabakasını delebilir denilmektedir.

Ayrıca projenin kurulduğu yer olan Alaska’da HAARP antenlerinin hemen üzerinde bir ozon deliği bulunmaktadır. Bu bölgenin ozon tabakasındaki deliğin hemen aşağısına inşa edilmiş olması istasyonun bu bölgede bilinçli şekilde mi kurulduğu yoksa tabakanın sonradan mı delindiği konusunda da kafaları karıştırmaktadır.

HAARP Frekansları Nedir?

HAARP ABD Pentagon merkezli yönetilen bir teknolojidir. Yapar deprem, yapay yağmur, şimşek gibi atmosfer müdahalesi de bulunduğu söylenen HAARP teknolojisini Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra tanıdık.  

HAARP sisteminin yapay depreme sebep olup olamayacağı ülke gündeminin en önemli konu başlıklarından biridir.

HAARP çalışma sistemi olarak IRI ile iyonosferi anten şeklinde kullanarak düşük frekanslı elektromanyetik dalga yaratmaktadır. HAARP istasyonun en önemli cihazı IRI’dır. Ayrıca VHF, UHS, Fluxgate manyetometrisi gibi sistemlerde bulunmaktadır.

HAARP Hangi Ülkelerde Var?

Dalga boyutlarını kontrol etme, hava şartlarına müdahale etme, yapay deprem yaratmak gibi birçok gücü elinde bulundurduğuna inanılan HAARP teknolojisi hakkında merak edilenler var. HAARP hakkında en çok merak edilen detaylardan biri de bu emsalsiz teknolojinin hangi ülkelerde olduğudur. HAARP teknolojisi ABD Alaska merkezli kurulmuş bir istasyondur. ABD kara ve hava kuvvetleri tarafından finanse edilmektedir.  Başka hangi ülkenin sahip olduğu bilgisine ulaşamadık.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir