ERP Nedir?

ERP Nedir?

ERP Nedir?

Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP),kuruluşların optimum verimlilik için temel iş süreçlerini otomatikleştirmesinde ve yönetmesinde onlara yardım eden bir yazılım sistemi türü olarak karşımıza çıkmaktadır. ERP yazılımı, tek bir kaynak sağlayarak ve kuruluş genelinde operasyonları düzene sokarak bir kuruluşun iş süreçleri arasındaki veri akışını düzenler. Bir şirketin finans, tedarik zinciri, operasyonlar, satış, raporlama, üretim ve insan kaynakları operasyonlarını tek bir platformda birleştirme yeteneğine sahiptir. Çoğu işletmenin finansal ve operasyonel sistemleri vardır, ancak operasyonel sistemler günlük iş süreçlerinin ötesine geçemez veya işletmenin büyümesine katkıda bulunamaz. İşletmeler büyüdükçe ve ihtiyaçları değiştikçe sistemleri de değişmelidir.

Bir ERP sistemi, birçok iş sürecini bir araya getirir ve bu iş süreçleri arasında veri akışını sağlar. ERP sistemleri, birden çok kaynaktan  ortak kurumsal operasyonel verileri toplayarak, veri tekrarını ortadan kaldırır ve  tek bir doğru versiyonu ile veri bütünlüğü sağlar. ERP sistemleri artık her sektörde her büyüklükte binlerce şirketi yönetmek için gereklidir. Bu şirketler için ERP, elektrik enerjisi kadar önemlidir.

ERP Nedir?

Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP),kuruluşların optimum verimlilik için temel iş süreçlerini otomatikleştirmesinde ve yönetmesinde onlara yardım eden bir yazılım sistemi türü olarak karşımıza çıkmaktadır. ERP yazılımı, tek bir kaynak sağlayarak ve kuruluş genelinde operasyonları düzene sokarak bir kuruluşun iş süreçleri arasındaki veri akışını düzenler. Bir şirketin finans, tedarik zinciri, operasyonlar, satış, raporlama, üretim ve insan kaynakları operasyonlarını tek bir platformda birleştirme yeteneğine sahiptir.  Çoğu işletmenin finansal ve operasyonel sistemleri vardır, ancak operasyonel sistemler günlük iş süreçlerinin ötesine geçemez veya işletmenin büyümesine katkıda bulunamaz. İşletmeler büyüdükçe ve ihtiyaçları değiştikçe sistemleri de değişmelidir.

ERP Hangi Sektörlerde Kullanılır?

ERP’nin hangi sektörlerde kullanıldığı merak edilip araştırılan bir konu olmuştur. ERP; ticaret, finans, insan kaynakları, üretim, tedarik zinciri sektörlerinde kullanılmaktadır.

ERP Ne İşe Yarar?

ERP yazılımına geçiş, işin kendisini tanımlamak ve dolayısıyla tüm işi ve süreçlerini tanımlamak anlamına geldiğinden, iş süreçlerini standartlaştırarak sadeleştirir ve sadeleştirir. Bu sadeleştirme, şirketin maliyet düşürmesine ve zamanı verimli kullanmasına doğrudan katkıda bulunur. ERP yazılımları şirketi şirketin tüm departmanlarını birbirine bağlayan bir yapıya doğru taşırken, problemler ve işin farklı açılardan bakıldığı işler için departmanlar ve süreçler arasındaki uyumu yakalayarak aynı dili konuşmaya destek sağlar. Sonuç olarak, şirketin sözlü iş formları sayılara, verilere ve raporlara dönüştürülerek şirketinize ve yöneticilerinize objektif kararlar alma fırsatı verir.

ERP Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

ERP karar verme sürecinizi geliştirir. ERP sistemleri, iş liderlerinin karar verme sürecini iyileştirmek için raporlanabilen merkezi, ortak  bir veritabanı oluşturur. ERP, üretkenliğinizi artırmanıza yardımcı olur. Henüz  ERP çözümü olmayan firmaların departmanlarında kayıtlar ve raporlar birbirinden bağımsız olarak tekrarlanır. Bir ERP sistemi bu tekrarları büyük ölçüde azaltır. ERP izlenebilirlik sağlar. ERP sistemleri, hammaddelerin alınmasından bitmiş ürünlerin müşteriye teslimine kadar tüm sürecin izlenmesini sağlar ve kolaylaştırır. ERP, maliyetleri düşürmenize yardımcı olur. Sonuç, yüksek üretkenlik, daha az hata ve işletim maliyetlerini azaltan tekrarlayan görevlerdir. ERP, değer zincirinin diğer üyeleriyle entegrasyona izin verir. ERP sistemleri iletişim yeteneğini arttırır. ERP sistemi, iş departmanlarını entegre ederek departmanlar arasındaki bilgi engellerini ortadan kaldırır. ERP, uzun vadeli performans sunar. Kurumsal kaynak planlamasının uygulanmasıyla elde edilen performans artışı ile yatırım geri dönüşü sağlanır. ERP veri güvenliği sağlar.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir