Emekliye Ek Zam: En Düşük Maaş İçin Net Rakam ve Tarih Belirlendi

Emekliye Ek Zam: En Düşük Maaş İçin Net Rakam ve Tarih Belirlendi

Emekliye Ek Zam: En Düşük Maaş İçin Net Rakam ve Tarih Belirlendi

En düşük emekli maaşının 12 bin TL veya 12 bin 500 TL'ye çıkarılması bekleniyor. AK Parti Grup Başkanı Güler, zam tarihini ve detayları açıkladı.

Milyonlarca emekli ek zam düzenlemesini merakla bekliyor. En düşük emekli maaşının 10 bin liranın üzerine çıkarılması yönünde yapılan çalışmalar hız kazandı. Son gelişmelere göre, 6 aylık enflasyon sonrası SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zam oranı yüzde 24,73 olarak belirlendi.

Enflasyon zammı kök maaşlara uygulanırken, kök aylığı 8 bin liranın altında olan emeklilerin maaşı, yapılan zamlara rağmen en düşük aylığın altında kalıyor. Bu durumdan yaklaşık 1.8 milyon emeklinin etkilendiği ifade ediliyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşında artış düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile AK Parti Genel Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Efkan Ala'nın katılımıyla bir toplantı yapılacağını belirtti. Güler, "Henüz çalışma tamamlanmadı, etki analizine ilişkin raporlar çıkmadı. Bu yüzden toplanamadık. Hafta başı netleşebilir, açıklarız" dedi.

TGRT canlı yayınında, SGK uzmanı İsa Karakaş, en düşük emekli maaşının 12 bin TL veya 12 bin 500 TL'ye çıkarılmasının beklendiğini söyledi. Karakaş, "Şu anda en fazla 12 bin TL diyorlar. Kök maaşı 5 bin, 7 bin lira olan da maksimum 12 bin TL alacak. Cumhurbaşkanımız devreye girerse maksimum 12 bin 500 lira olur" şeklinde konuştu.

En düşük emekli maaşı için nihai rakam, ekonomi yönetiminin hesaplamaları sonrası bütçe dengesi çerçevesinde belirlenecek. Çalışmanın tamamlanmasının ardından, önümüzdeki hafta yapılacak Kabine toplantısı sonrası yeni emekli maaş zammının bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir