Ekşi Sözlük Hede Nedir?

Ekşi Sözlük Hede Nedir?

Ekşi Sözlük Hede Nedir?

Ekşi sözlük camiasında kullanıcılar arasında zamanla birtakım kelimelerden oluşan sözlük dili oluşmuştur. Hede kelimesi de bu sözcüklerden biridir. Sözlük dilinde “şey“ kelimesi yerine kullanılmaktadır.

Ekşi sözlük Türkiye’nin en büyük kullanıcı ağına sahip, en popüler katılımcı sözlüğüdür. Kendisinden sonra kurulmuş olan birçok sözlüğü de ilham olmuştur. O sitelerden bazıları şu şekildedir.  Uludağ sözlük, Bilgi sözlük, Öküz sözlük, sözlük savaşçıları, İTÜ sözlük, Meta sözlük gibi siteler de ekşi sözlüğün benzeri sitelerdir.

Ekşi Sözlük Dondurulmuş Hesap Nasıl Açılır?

Ekşi sözlük kullanıcıları uzun süre hesaplarını aktif etmezlerse otomatik olarak sistem hesapları dondurmaktadır. Giriş yapmak istediklerinde “dondurulmuş hesap“  ibaresi çıkmaktadır. Ekşi sözlük yöneticilerine konu ile ilgili mail atmanız dondurulmuş hesabınızın tekrardan geri gelmesini sağlayabilir.

Ekşi Sözlük Hesap Diriltme Nasıl Yapılır?

Belli bir süre ekşi sözlükteki hesabınızı aktif etmezseniz sistem hesabınızı otomatik olarak dondurmaktadır.  Bu uygulama daha sonrasında hesaplarını aktif bir şekilde kullanmak isteyen kullanıcıların tepkisine yol açmaktadır. Forumlarda konu ile ilgili şikayetlerini dile getiren kullanıcılar bu otomatik sistemin düzeltilmesini talep ediyor.  Ancak ekşi sözlük hesap diriltmek hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadık.

Ekşi Sözlük Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Ekşi sözlük hesabını kapatma ve dondurma işlemleri en çok merak edilen konu başlıklarıdır. Aslında teknik olarak kapama ve dondurma işlemi arasında hiçbir fark bulunmamaktadır.  Ekşi sözlük sayfasına girin. Ayarlar kısmından hesap kapamayı seçin. Şifre kısmına şifrenizi girin. Dilerseniz “ yokluğumda entry’lerimi gizle“ kısmına da tıklayabilirsiniz. Kapatma işlemine onay verdikten sonra, sözlüğe tekrar giriş yapmak isterseniz en az 24 saat beklemeniz gerekmektedir.

Ekşi Sözlük Sahibi Kimdir?

Ekşi sözlük 1999 yılında Sedat Kapanoğlu tarafından kurulmuştur. Ekşi sözlük eski yöneticisi, yazar ve web sitesi kurucusu Sedat Kapanoğlu 2015 yılında görevinden ayrılma kararı almıştır. Ekşi sözlük 40 milyon TL karşılığında Demirören şirketine satılmıştır.

Ekşi Sözlük Hesap Satın Alma Nasıl Yapılır?

Ekşi sözlük hesapları yıllardır internet üzerinden başka kullanıcılara satılmaktadır. Hatta arama motorlarına“ satılık ekşi sözlük hesabı“  yazıldığında bile birçok seçenek ile karşılaşmaktayız.  Sıfır hesaplar ya da belli statüdeki hesapları seçerek hesap satın alabilirsiniz. Hesap ücretlendirmeleri sayfaların güvenilir olmasına ve hesapların statülerine göre değişkenlik gösterecektir.

Ekşi Sözlük Hesap Kapatma Nasıl yapılır?

Ekşi sözlükte hesabınızı kapatmanız tüm etkinliğinizin kaybolması anlamına gelmektedir. Tüm entry girişleriniz ve kullanıcı adınız tamamen yok olacaktır. Hesap kapatma işleminden eminseniz ekşi sözlük ile mail yoluyla iletişim kurarak kapatma talebinizi bildirmeniz gerekmektedir. Hesabınız tamamen kapanacaktır.

Ekşi Sözlük Hede Nedir?

Ekşi sözlük camiasında kullanıcılar arasında zamanla birtakım kelimelerden oluşan sözlük dili oluşmuştur. Hede kelimesi de bu sözcüklerden biridir. Sözlük dilinde “şey“ kelimesi yerine kullanılmaktadır.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir