CPA Açılımı Ne Demek?

CPA Açılımı Ne Demek?

CPA Açılımı Ne Demek?

CPA: Cost Per Acquisition (Edinme Başına Maliyet) anlamına gelmektedir.
CPA, CPM ve CPC gibi bir maliyet metriği olarak açıklanabilir, ancak reklam verenlerin yalnızca satın alma, indirme veya ücretsiz deneme gibi istenen işlemi tamamladığında ödeme yapmasıyla diğerlerinden farklılık gösterdiği bilinmektedir.

CPA gibi uluslararası standardı olan sertifikalar hemen hemen dünyanın birçok noktasında geçerli olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla ülkemizde de alacağınız muhasebe eğitimine ek olarak CPA derslerini ve sınavını başarı ile sonuçlandırırsanız ülkemizde de bu sertifikayı alabilmek mümkün kılınmıştır.

CPA Açılımı Ne Demek?

CPA: Cost Per Acquisition (Edinme Başına Maliyet) anlamına gelmektedir.

CPA, CPM ve CPC gibi bir maliyet metriği olarak açıklanabilir, ancak reklam verenlerin yalnızca satın alma, indirme veya ücretsiz deneme gibi istenen işlemi tamamladığında ödeme yapmasıyla diğerlerinden farklılık gösterdiği bilinmektedir.

ACCA Belgesini Kimler Alabilir?

Türkiye'de geçerli bir YMM veya SMMM belgesi bulunan kişiler ise profesyonel seviyede SBL, SBR sınavlarının tamamını ve AAA, APM, AFM sınavlarından seçtikleri bir sınav olmak üzere 3 sınavı geçerek ACCA belgesini kazanırlar. Ayrıca sınav dili İngilizcedir.

CMA CPA Ne Demek?

CMA Sertifikası sınavları, sınavlara hazırlık materyali ve CMA Sertifikası Hazırlık Programı materyalleri İngilizce olarak yer alır. Bu nedenle, CMA Sertifikası için en az ortanın üstü (upper – intermediate) düzeyde İngilizce bilmek ve sınavların kapsadığı konularda İngilizce terminolojiye hakim olunması gerekir. CMA CPA kavramının karşılığı net olarak bilinmemektedir.

CPA Kodu Nedir?

CPA kodları, kamu e-Faturalarında kullanılacak olan malzemeler ve hizmetler için CPA Kodu tanımlarının yer aldığı seçenek olarak bilinmektedir. CPA kodları, Kuruluş Bilgileri menüsü altında yer aldığı gözlemlenmiştir. CPA Kodları, ekranın sol altında bulunan “Logo Web Servislerinden Aktar” seçeneği ile sistem aktarıldığı bilinmektedir. CPA olarak bilinen faaliyete göre ürünlerin istatistiksel sınıflandırması, ürünlerin (malların yanı sıra hizmetler) Avrupa Birliği (AB) düzeyinde sınıflandırılması olarak karşımıza çıkar.

ACCA Ruhsatı Ne Kadar?

Türkiye'de geçerli bir YMM veya SMMM belgesine sahip adaylar ise profesyonel seviyede SBL, SBR sınavlarının tamamını ve AAA, APM, AFM sınavlarından seçtikleri bir sınav olmak üzere 3 sınavı tamamlayarak ACCA belgesini almaya hak kazandıkları bilinmektedir. Ücret bilgisi kesin olarak bilinmemektedir.

ACCA Ruhsatı Hangi Ülkelerde Geçerli?

ACCA ruhsatının sınavı 13 aşamadan oluşur ve tamamı İngilizcedir. Sınavları tamamlayan adaylara tüm dünyada geçerliliği olan prestijli ACCA mesleki yeterlilik ruhsatına sahip olarak tam donanımlı finans ve muhasebe profesyonellerine dönüşerek gelecekteki liderlik pozisyonlarına ulaşmalarını sağlanmaktadır. TÜRMOB üyeleri ve stajyerleri, dünyanın 180'den fazla ülkesinde geçerliliğe sahip ACCA ruhsatına ayrıcalıklı koşullarla erişme fırsatından yararlandıkları da dile getirilebilir.

SMMM Ne Demek?

Serbest muhasebeci mali müşavir SMMM; şirkete ait finansal bilgileri analiz eden kişilerdir. Ayrıca hizmet vermiş olduğu kurumun vergi gibi yasal yükümlülüklerini takip ederek finansal her türlü faaliyetin kaydını tutmakla yükümlü kişiler olarak bilinmektedir.

Bu kişiler şirket finansal bilgilerini analiz etmek, hizmet verdiği kurumun vergi vb. yasal yükümlülüklerini takip etmek ve finansal faaliyetlerinin kaydını tutmakla sorumludurlar.

CMA Belgesi Nedir?

CMA Sertifikası bakıldığında kurumsal finans yönetimi, finansal planlama, yönetim muhasebesi ve performans yönetimi, iç kontrol, risk yönetimi, finansal raporlama ve stratejik finans konularında bilgi yeterliliğini ölçmeye ve belgelemeye yönelik uluslararası geçerliliği olan bir sertifika olarak karşımıza çıkmaktadır.

4 senelik üniversite mezunları, 2 sene kesintisiz mali işler ve finans alanında iş deneyimine sahip ve tüm sertifika sınavlarını başarıyla tamamlayan adaylar CMA Sertifikasını almaya hak kazanırlar.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir