Çiğdem Toker Alevi Mi?

Çiğdem Toker Alevi Mi?

Çiğdem Toker Alevi Mi?

Çiğdem Toker Diyarbakır’da dünyaya gelmiştir. Diyarbakırlı öğretmen bir ailenin çocuğudur. Kendisinin alevi olup olmadığı bilinmemektedir.

Çiğdem Toker 1965 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Çiğdem Toker araştırmacı gazeteci ve köşe yazarlığı yapmaktadır. Çiğdem Toker’in iktidar partisini çok sert bir şekilde eleştirdiği gazete yazıları ve TV programları bulunmaktadır. Ancak gazetecinin hangi partiden olduğu bilgisine ulaşamadık.

Çiğdem Toker İsmet İnönü’nün Torunu Mu?

Çiğdem Toker’in aynı soy isme sahip olduğu için Metin Toker’in kızı olduğu düşünülmektedir. Geçtiğimiz yıllarda böyle bir iddia ortaya atılmış olsa da bu iddialar asılsızdır. Kendisi twitter hesabı üzerinden İsmet İnönü’nün torunu olmadığını açıklamıştır.

Çiğdem Toker Kürt Mü?

Çiğdem Toker Diyarbakırlı öğretmen bir anne ve babadan dünyaya gelmiştir. Diyarbakırlıdır. Diyarbakırlıların çoğunluğu ve gerçek yerlilerinin Kürt olduğu bilinmektedir.

Çiğdem Toker Neden Sözcüden Ayrıldı?

Sözcü gazetesi aralarında ünlü yazar ve gazeteci Çiğdem Toker’in de bulunduğu birçok yazarın işine son verme kararı almıştır. Gazete bunun sebebi olarak ekonomik sebepleri gerekçe göstermiştir. Çiğdem Toker konuyla ilgili resmi twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapmıştır. Toker “ Sözcü gazetesinde yayımlanan köşe yazılarıma “küçülme“ gerekçesiyle son verildiği bildirildi. Gazete yönetimine ve okurlara bugüne kadarki destekleri için teşekkür ederim “dedi.

Çiğdem Toker Ne Mezunu?

Çiğdem Toker 15 Ağustos 1965 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır’da tamamlayan Toker, daha sonrasında Denizli Lisesi’ne gitmiştir. Lisans eğitimi için Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tercih etmiş ve bu okuldan mezun olmuştur.

Çiğdem Toker Nerede Yaşıyor?

Öğretmen bir ailenin çocuğu olan Çiğdem Toker bu nedenle hayatı boyunca çok şehir gezdiğini belirtmiştir. En son üniversite okumak için Ankara’ya gelip yerleşmiştir. Bugün halen daha Ankara’da yaşamaktadır.

Çiğdem Toker Metin Toker’in Neyi?

Soyadı benzerliğinden dolayı merhum gazeteci Metin Toker ile Çiğdem Toker’in baba kız olduğu sanılmaktaydı. Ancak ikili arasında herhangi bir kan bağı bulunmamaktadır. Çiğdem Toker konuyla ilgili yanılgıya kendi resmi twitter hesabından cevap vermiştir.

Çiğdem Toker Ne İş Yapıyor?

Çiğdem Toker Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Ancak meslek olarak avukatlığı değil gazeteciliği tercih etmiştir. İlk olarak 1986 yılında Anka Ajansı’nda mesleğe başlayan Toker burada kültür-sanat muhabirliği yapmaya başlamıştır. Ayrıca TRT’de seslendirme yapmış, Günaydın Gazetesi ve Nokta Dergilerinde de çalışmıştır.

1988 yılında Anadolu Ajansı’nın yapmış olduğu bir sınavda başarı göstererek, Yine Anadolu Ajansı’nda “yüksek yargı ve DMG muhabirliği“ yapmıştır. Hürriyet Ankara bürosunda ekonomi muhabirliği yapmış ve bu görevi 15 sene aralıksız devam ettirmiştir.

Daha sonrasında Habertürk gazetesinin ilk Ankara temsilcisi olmuş ve gazetenin Ankara bürosunu da kurmuştur.  Daha sonrasında bu görevinden istifa eden Çiğdem Toker sırasıyla Cumhuriyet gazetesi ve Sözcü gazetelerinde yazmaya başlamıştır. 2022’de Sözcü gazetesinde işine son verildiğini açıklamıştır.

Çiğdem Toker Alevi Mi?

Çiğdem Toker Diyarbakır’da dünyaya gelmiştir. Diyarbakırlı öğretmen bir ailenin çocuğudur. Kendisinin alevi olup olmadığı bilinmemektedir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir