Arsa Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Arsa Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Arsa Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kat karşılığı mı olduğunu, sahibinden mi satıldığını, hazine ilişkisinin olup olmadığını öğrenmek gerekmektedir. Ormanla ilişkisi olup olmadığı da sorgulanmaktadır. Kadastro görüp görmediği de önemlidir.

Arsa en iyi yatırım araçlarından bir tanesidir. Payı ve mülkiyet yapısına bakılmalıdır. Toplam büyüklüğü, gelişim potansiyeli de oldukça önemlidir.

Arsa Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kat karşılığı mı olduğunu, sahibinden mi satıldığını, hazine ilişkisinin olup olmadığını öğrenmek gerekmektedir. Ormanla ilişkisi olup olmadığı da sorgulanmaktadır. Kadastro görüp görmediği de önemlidir.

Arsa İmar Durumu Nasıl Olmalı?

Arsa imar durumu belediyeden öğrenilebilir. Arsanın bulunduğu belediyeye başvurulması gerekir. Dilekçe ile ilgili kişiye bilgi verilecektir.

Arsa Tapusu Nasıl Alınır?

Arsa tapusu için nüfus cüzdanı fotokopisi, belediyeden alınmış olan vergi borcunun bulunmadığına dair belge, borçların ödenmiş olduğuna dair belge gerekmektedir. Alım satım işlemlerinde önceki tapuların fotokopisi veya aslı verilmelidir. Tapu harcı ve emlak vergisi tapu işlemlerinden önce yatırılmalıdır.

Arsa Nasıl Araştırılır?

Yatırım için arsa en doğru seçeneklerden bir tanesidir. Arsa sorgulama işlemi ise oldukça basittir. Arsa sorgulama için tüm işlemler e-Devlet aracılığı ile yapılmaktadır.

Arsanın Değeri Nasıl Hesaplanır?

Öncelikle arsanın değerinin net olarak belirlenmesi için aynı bölgedeki 3 arsanın tespit edilmesi gerekmektedir. 3 arsanın değerine bir bir bakılır ve toplam arsa rayiç bedeli hesaplanır. Bulunan toplam arsa değeri arsanın metrekaresi ile çarpılır. Ortaya çıkan rakam, metrekare başına düşen arsa rayiç bedeli olacaktır.

En Karlı Yatırım Arsa Mı?

Arsa uzun vadede en fazla getiri veren yatırım araçlarından bir tanesidir. Konutlarda ise fiyatlar dönem dönem artıp azalmaktadır. Uzun dönemde arsa mutlaka kazandıracaktır.

Arsa Mı Arazi Mi?

Belediye sınırları arasındaki parsellenmiş olan arazi arsa sayılmaktadır. Arsalarda yapılaşmaya izin verilmektedir. Arazilerde parsel çalışmaları süreceği için yapı için izin verilmemektedir. Aralarındaki bu fark, aslında arsa ve araziyi birbirinden net şekilde ayırmaktadır. Arazinin maksimum değere erişebilmesi için üstünde yapılaşma izninin verilmiş olması gerekmektedir. Arazi parsellenmemiş ise (arsa değil ise) gerçek olan değerini bulmak için uzun süreler beklenilmesi gerekebilmektedir.

Bir Yerin İmar Durumu Nasıl Öğrenilir?

İmar durumunun öğrenilmesi, özellikle yatırım amacı ile alınacak olan arsada bir sorun çıkmaması için dikkat edilmesi gereken bir durumdur. İmar durumunun nasıl öğrenilebileceği ise merak konularından bir tanesidir. Her arsanın imar durumu belgesi bulunmaktadır. Böylelikle imar durumu belgesi ile birlikte, arsada inşaata hakkınız olduğu alan hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. İnşa edilecek binaların kaç katlı olabileceğine kadar bu belgede yer almaktadır. Ayrıca infaz şartları ve arsa üstünde bulunmakta olan nasıl yapılaşma olabileceğini görmek mümkündür. Bu bilgiler öğrenilmeden arsanın satın alınması mantıklı bir durum olmayacaktır. İmar durumunun öğrenilmesi için belediyeye başvurulması gerekmektedir. Arsanın bulunduğu belediyeden imar durumu rahatlıkla öğrenilebilmektedir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir