Arkeoloji Bölümü Eşit Ağırlık Mı?

Arkeoloji Bölümü Eşit Ağırlık Mı?

Arkeoloji Bölümü Eşit Ağırlık Mı?

Evet, Arkeoloji bölümü eşit ağırlık olmaktadır. Bu bölümü bitirmiş olan öğrencilere Arkeolog denmektedir. Bu bölümü seçmiş olan bir öğrenci toplamda 4 sene eğitim görmektedir. Ayrıca bu bölüm üniversitelerde Fen-Edebiyat Fakültelerinde olmaktadır.

Açıktan da okunabilinen Arkeoloji bölümü, insan hayatının önceki zamanlardaki durumu ve etkinliklerinin maddi kalıntılar üstünde yapıldığı bilimsel çalışmalar olmaktadır. 

Arkeoloji Bölümü Eşit Ağırlık Mı?

Evet, Arkeoloji bölümü eşit ağırlık olmaktadır. Bu bölümü bitirmiş olan öğrencilere Arkeolog denmektedir. Bu bölümü seçmiş olan bir öğrenci toplamda 4 sene eğitim görmektedir. Ayrıca bu bölüm üniversitelerde Fen-Edebiyat Fakültelerinde olmaktadır.

Arkeoloji Bölümünde Görülen Dersler Nelerdir?

Arkeoloji bölümünü okuyacak olan bir öğrencini göreceği dersler şunlar olmaktadır; İngilizce, araştırma becerileri, insan evrimi ve dünya prehistoriyası, sanat ve mimarlık tarihi, uygarlık tarihi, Türkiye tarihi, Mezopotamya ve Mısır Arkeolojisi, klasik arkeoloji, antik felsefe, arkeolojik araştırmalar ve planlama, müze uygulamaları ve kültürel mirasın korunması.

Arkeoloji Bölümü İçin Kaç Net Gerekir?

Arkeoloji bölümünü okumak isteyen üniversite öğrenci adayının toplamda yapması gereken en fazla net (2021 verilerine göre)  100.50 olmaktadır. Aynı şekilde bu bölümü okumak isteyen bir kişinin toplamda yapması gereken en az net sayısı 40.75 olmaktadır.

Arkeoloji Bölümü Hangi Sınavla Alır?

Arkeoloji bölümünü okumak isteyen bir kişinin girmesi gereken sınav YKS olmaktadır. YKS ise ikiye ayrılmaktadır, ilk oturumuna YKS ve ikinci oturumuna ise AYT adı verilmektedir. YKS sınavından almış olunan puan ile Arkeoloji bölümüne başvurulmaktadır.

Arkeoloji Bölümünün İş İmkanları Nelerdir?

Arkeoloji bölümünden mezun olmuş olan bir kişi için pek çok iş olanakları bulunmaktadır. Örneğin; devlet kurumlarında ilgili olan bakanlıklarda çalışabilirler, akademik kariyer yapabilirler, bölümü okurken alınmış olunan tarih eğitimi ile kendilerine birtakım eklentiler yaparak tarih öğretmenliği yapabilmektedirler.

Arkeoloji Bölümü Maaşları Ne Kadardır?

Arkeoloji bölümünün maaşları şöyle olmaktadır; Yeni mezun olan arkeologlar ortalama olarak 6.000 TL maaş almaktadır. Devlet kurumlarında çalışmakta olan arkeologlar ise ortalama olarak 6.000 ila 7.500 TL arasında maaş almaktadırlar. Zamanın geçmesi ile beraber arkeologlara verilen maaşlarda artmaktadır. Mesela devlet kurumunda 25 sene boyunca çalışmış olan kıdemli arkeolog maaşı aylık olarak 7.500 olmaktadır.

Arkeoloji Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Bu bölümü okuyup bitirmiş olup, arkeolog unvanını elde etmiş olan bir birey geçmiş zamanda cevabı bulunamamış soruları farklı farklı bulguları inceleyerek aydınlatabilir veya geçmişte aydınlatılmış olunan bir tarihin bir takım çalışmaların, tarihin pekiştirilebilmesi için gerçekleştirilmesinde rol oynayabilirler.

Arkeoloji Bölümü Mezunları Hangi Bölümlerde Yüksek Lisans Yapabilir?

Arkeoloji bölümünden mezun olmuş olan bir kişi yüksek lisans olarak şu bölümleri tercih edebilmektedir: Turizm ve Otel İşletmeciliği, Sanat Tarihi ve Arkeoloji. Yüksek Lisans eğitimi ise toplamda 2 yıl olmaktadır. Bu 2 senenin 1 senesi tez yazım aşaması olmaktadır.

Arkeoloji Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Arkeoloji bölümünün bulunduğu bazı üniversiteler şunlar olmaktadır; Akdeniz Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir