Araba Neden Benzinde Çalışmaz?

Araba Neden Benzinde Çalışmaz?

Araba Neden Benzinde Çalışmaz?

Arabaların neden benzinde çalışmadıkları merak edilmektedir. Zayıf akü, sebeplerden bir tanesi olabilmektedir. Marş rölesi de sistemin çalışmasını engelleyebilmektedir.

Arabalarda benzin akması problemi oldukça sık yaşanmakta olan durumlardan bir tanesidir. Arabanın benzin akıtma problemi aslında oldukça önemli bir problemdir. Benzin her ne kadar uçucu bir madde olsa da kısa süre içinde alev alabilir. Trafikteki diğer araçlar ve benzin akıtan araç için benzine temas etmemek, alev alabilen bir madde ile bağdaşmamasını sağlamak oldukça önemlidir. Aracın benzin akıttığı fark edildiği durumlarda yapılması gerekmekte olan ilk şey tamire götürmektir. Yetkili servislere danışılması oldukça mühimdir ve yapılması gerekmektedir. Egzoz sıcak bir hal almışken aracın benzin akıtması aracın tamamının dahi alevlenmesine sebep olabilir. Aracınızın benzin akıtmasının sebebi benzin hortumunda meydana gelen delinmeler ya da depoda oluşan arızalar kaynaklı olabilir. Depoda delik var ise değiştirilmesi daha doğru olacaktır ya da duruma göre hortum değişimi uygun görülebilmektedir.

Araba Neden Benzinde Çalışmaz?

Arabaların neden benzinde çalışmadıkları merak edilmektedir. Zayıf akü, sebeplerden bir tanesi olabilmektedir. Marş rölesi de sistemin çalışmasını engelleyebilmektedir.

Araba Neden Benzin Yemez?

Benzin konusu oldukça hassastır. Dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesidir. Araç için gerekli olan yakıt yanma odalarına ulaşamadığı zaman araç da benzin yemeyecektir.

Araba Neden Çabuk Isınır?

Arabalarda bulunan radyatör sistemleri zamanla eskimektedir. Eskimekle birlikte de tıkanırlar. Hava geçişlerinin de azalması ile birlikte arabalar çabuk ısınmaktadır.

Araba Neden Çok Yakıt Yakar?

Aracın çok yakıt harcama muhabbeti aslında sık sık karşılaşılmakta olan problemlerden bir tanesidir. Aracınızın çok yakıt yakmasının pek çok sebebi olabilmektedir. Aracın periyodik bakımının geciktirilmesi, fren ayarlarının çok sıkı olması, yüksek devirlerde araç kullanımı, ani şekillerde dur kalk yapılması, motor ısınmadan yola çıkılması, cam açık bir şekilde seyahat etmek, çok yüksek hızlarda araç kullanmak gibi sebepler aracınızın çok yakıt harcamasını sağlayacaktır.

Araba Neden Geç Çalışır?

Arabanın geç çalışması problemi oldukça sık karşılaşılmakta olan problemlerden bir tanesidir. Sebebi de merak edilmektedir. Geç çalışmanın çoğunluk ile karşılaşıldığı zamanlar kış aylarıdır. Çoğunluk ile kış aylarında ya da soğuk havalarda aracın geç çalışması gibi bir problem ile karşı karşıya kalınır. Arabanızın geç çalışmasının pek çok sebebi olabilir. Bu, müdahale edilebilecek bir problemdir. Müdahale edilmediği takdirde ileride daha büyük sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Arabaların geç çalışmasının sebepleri arasında sıklıkla görülenler akü, araç motoru ve kızdırma bujileridir. Bu tür kısımlarda meydana gelen arızalar aracınızın geç çalışmasına sebebiyet verebilmektedir. Kızdırma bujisi, bir çeşit ikaz lambasıdır ve araç çalıştırılırken bu lambanın sönmesini beklemek daha yararlı olacaktır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir