Ağda Yaparken Damar Çatlaması Neden Olur?

Ağda Yaparken Damar Çatlaması Neden Olur?

Ağda Yaparken Damar Çatlaması Neden Olur?

Ağda en eski epilasyon yöntemlerinden biridir. Fakat ağdanın yapılış şekli deri deformasyonlarının önüne geçilmesi açısından önemli bir noktadır. Örneğin, çok sıcak uygulanan ağda, gözeneklerin açılmasına ve enfeksiyon kapmaya neden olabilir. Deri yüzeyine yakın olan kılcal damarların sıcak uygulamayla genişlemesi nedeniyle kılcal damarlarda çatlama meydana gelebilir. Ve aynı bölgeye 3,4 kere uygulama yapıldığında bölgede tahrişler olabilir.

İstenmeyen tüylere karşı yapılan bir uygulama olan ağda, en eski ve en sağlıklı şekilde epilasyon yapmamıza olanak tanıyan bir uygulama olarak uygulanmaktadır. Ancak ağda uygulanırken bazı noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Cildin hassasiyetine bağlı olarak deride kızarma ve morarma söz konusu olabilir.

Kullanmış olduğunuz ağdanın kalitesi de bu noktada önemlidir. Ağda, kuru ve nemsiz bir bölgede ışık ve ısı görmeyen bir dolabın içinde muhafaza edilmelidir. Yapısı bozulmuş bir ağda tene sürüldüğü zaman, bant ile çekilmek istendiğinde, istenilen sonuç elde edilemeyebilir. Hatta şiddete bağlı olarak deri yüzerinde morarma, kızarıklık ve buna bağlı olarak bölge de şişlik olabilir.

Ağda Yaparken Damar Çatlaması Neden Olur?

Ağda en eski epilasyon yöntemlerinden biridir. Fakat ağdanın yapılış şekli deri deformasyonlarının önüne geçilmesi açısından önemli bir noktadır. Örneğin, çok sıcak uygulanan ağda, gözeneklerin açılmasına ve enfeksiyon kapmaya neden olabilir.  Deri yüzeyine yakın olan kılcal damarların sıcak uygulamayla genişlemesi nedeniyle kılcal damarlarda çatlama meydana gelebilir. Ve aynı bölgeye 3,4 kere uygulama yapıldığında bölgede tahrişler olabilir.

Ağda Yaparken En Çok Neresi Acır?

Bazı bölgelerimiz özellikle diğer bölgelerden daha hassastır. Derinin daha ince olduğu bölgelerde daha yoğun acı hissetmemiz oldukça normaldir. İlk ağda yaptığınız zaman vücudunuzda fazla bir acı hissedebilirsiniz. Vücudunuz ağdaya alışana kadar ağrı ve acı hissetmeniz normaldir. Acıyı daha aza indirgemek için bölgenin yumuşatılması ve iyice temizlenmiş olması gerekmektedir. Ağda yapılacak bölge ılık su ve sabunla temizlenerek, pudra sürülebilir ya da kuru bir havlu ile iyice kurulanabilir. Böylelikle bölgede hissedeceğiniz acıyı da azaltmış olursunuz.

Ağda Yaparken Hangi Yöne Çekilir?

Kadınların kişisel bakımlarının en önemli noktası epilasyondur. Son dönemlerde epilasyon seçenekleri oldukça artış gösterse de, hala en bilinen ve en eski yöntemlerden biri olarak uygulanan ağdadır. Daha ideal bir sonuç için tüylerin ideal uzunluğuna gelmesi beklenmelidir. Daha sonrasında ağda işlemeni uygulamalısınız.

Ağdanın doğru bir şekilde yapılması hem acınızı azaltacak hem de sağlıklı bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Ağdayı çıkış yönüne doğru sürmeli, ağda bandını tüylerin çıkış yönünün tersinden çekmelisiniz. Tek seferde işlem sağlamak ve uygulamayı tekrar etmemek için ağdayı bantta uzun süre bekletmeden, ideal sıcaklıktayken çekmelisiniz.

Ağda Yaparken Deri Soyulmasına Ne İyi Gelir?

Ağda işleminden sonra deride dökülme meydana gelmesi, yaz aylarında güneş ısısına bağlı olarak nem kaybından dolayı daha fazla oluşmaktadır. Derinin yüzeyinde bu tip soyulmaların ve dökülmelerin önüne geçebilmek için, vücudu nemli tutmak gerekmektedir. Bunun için organik içerikli yağlardan ve vücut kremlerinden destek alarak bol su tüketebilirsiniz.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir