Yağ Yakan Sebzeler Nelerdir?

Yağ Yakan Sebzeler Nelerdir?

Yağ Yakan Sebzeler Nelerdir?

Yeşil sebzelerin, yağ yakımına ve kilo vermeye olan etkileri önemli ölçüdedir. Yağ yakmaya yardımcı olan sebzelere örnek olarak:
- Lahana
- Ispanak
- Roka
- Maydonoz
- Kuzu Kulağı
- Ve tüm yeşillikler örnek olarak verilebilir.

Kilo vermeye yardımcı birçok besin bulunurken, metabolizmamızı hızlandırıp yağ yakımını arttıracak çokça besin de mevcuttur. Bunlara örnek olarak;

Tarçın: Kan şekerini düzenleyerek, yağ ve kilo kaybını destekler.

Keten Tohumu: Omega bakımından zengin olan keten tohumu, yağ yakımını hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda vücudun yağ depolamasını da önler. Menopoz sonrası yağların yakımında da ekstra etkilidir. Fakat, meme veya rahim kanseri olanların veya riski bulunanların, kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin keten tohumu kullanması tavsiye edilmemektedir.

Hindistan Cevizi Yağı: Vücudun depolamak yerine enerji için harcadığı bu yağ çeşidinin günlük 2 yemek kaşığı kullanıldığında, göbek yağlarının azalmasında önemli bir rol oynadığı bilinmektedir.

Zencefil: Yağ yakımını destekleyici baharatlardan biri olan zencefil, metabolizmayi %20 arttırarak, yağ yakımını destekler.

Yeşilçay: İçeriğinde çokça fenolik bileşikler olan ve içerdiği kafein miktarı sayesinde kilo kaybını kolaylaştıran yeşil çağ, günde en fazla 2 bardak içildiğinde yağ yakımına destek olur.

Türk Kahvesi:  Şeker ve yağ yakımında önemli ölçüye sahiptir. Dengeli tüketildiğinde kilo vermeye de yardımcı olur.

Elma Sirkesi: Sindirim sorunlarını çözen ve kan kan şekerini düzenleyen bir asit türüdür. Yağ yakımında ve kilo kaybında etkisi olan önemli bir faktördür.

Limon: Sabahları aç karnına, ılık su ile tüketildiğinde metabolizma hızlandırır ve yağ yakımını destekler.

Meyveler: Nar, ananas, kırmızı meyveler, kivi, greyfurt ve avakado gibi meyveler; vitamin, mineral ve antioksidan açısında yüksek olup, düşük kaloriye sahip ve uzun süre tokluk sağlayan besinler arasında yer alırken yağ yakımını destekledikleri de bilinmektedir.

Yağ Yakan Sebzeler Nelerdir?

Yeşil sebzelerin, yağ yakımına ve kilo vermeye olan etkileri önemli ölçüdedir. Yağ yakmaya yardımcı olan sebzelere örnek olarak:

-         Lahana

-         Ispanak

-         Roka

-         Maydonoz

-         Kuzu Kulağı

-         Ve tüm yeşillikler örnek olarak verilebilir.

Vücuttaki Yağları En Hızlı Ne Yakar?

Beslenmenin yanı sıra, rutinimize spor da eklenirse, gittiğimiz yolda daha hızlı sonuç alabiliriz. Fakat dersek ki, spor yapmadan daha hızlı bir sonuç almak istiyoruz;

·        Günlük almamız gereken kalori miktarının 300-400 kalori altına düşerek

·        Metabolizma hızını yüksek tutarak

·        Bol su içerek daha hızlı bir yol kat edebiliriz.     

Limonlu Su İçmek Kilo Verdirir Mi?

Kalorisi düşük olan limona diyetlerde sıklıkla yer verilmektedir. Her sabah ılık bir bardak suya limon sıkarak içmek, güne daha zinde başlamamızı sağlar ve uzun süreli uygulandığında kilo vermeye etkisi olduğu görülür.

Hangi Besinler Vücutta Yağ Yapar?

Vücutta yağ yapan besinlerin başında paketli ve işlenmiş gıdalar yer almaktadır. Yanı sıra rafine edilmiş ve basit şeker içeren gıdaların da vücuttaki yağlanmayı arttırdığı gözlemlenmiştir. Bu besinlere örnek verirsek:

-         Meyve suları

-         Gazlı içecekler

-         Şekerlemeler

-         Mısır şurubu

-         Reçeller

-         Fast food ürünleri

1 Litre Su İçmek Kaç Kalori Yakar?

Su, vücudumuz ve hayatımız için olmazsa olmazımızdır. Günlük içilen her bir bardak su ortalama 25 kalori yakar. ünde 10 bardak, yani 2,5 litre su içen bir kişi ortalama 250 kalori yakar.

Bol Su İçmek Vücuttaki Yağları Yakar Mı?

Su içmeyi rutin haline getirmek, vücudumuzdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olarak rahatlamamızı sağlar. Yağ yakımını hızlandırıp kilo vermeye yardımcı olurken aynı zamanda cildimiz üzerinde olumlu etkileri de görülür. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir