Vajinal Fitil Tahriş Eder Mi?

Vajinal Fitil Tahriş Eder Mi?

Vajinal Fitil Tahriş Eder Mi?

Vajinal fitiller genellikle güvenilir tedavilerdir. Her 3 kadından birinde mutlaka görülebilecek yan etkileri vardır. Fakat bunlar korkulacak yan etkiler değildir. Vajinanın ağzında yanma, kuruma, kızarıklık ve tahriş görülebilir.

Vajinal floranın dengesi bozulduğunda, enfeksiyon ya da mantar kapabilir. Bu tarz durumlarda vajinal fitil adı verilen tedavi yöntemi uygulanır. Fitiller vücut tarafından emilerek, kana karışırlar. Fitilleri nemsiz kuru dolapta muhafaza etmelisiniz. Yüksek sıcaklıklar fitilleri bozabilir.

Vajinal Fitil Tahriş Eder Mi?

Vajinal fitiller genellikle güvenilir tedavilerdir.  Her 3 kadından birinde mutlaka görülebilecek yan etkileri vardır. Fakat bunlar korkulacak yan etkiler değildir. Vajinanın ağzında yanma, kuruma, kızarıklık ve tahriş görülebilir.

Vajinal Fitil Tüpleri Tıkar Mı?

Gebeliğin başladığı kanallara yumurtalık tüpleri diyoruz. Bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılan vajinal tüpler spermin yumurtalığı döllemesini %90 oranında önlemektedir. Tablet veya köpük formunda da kullanılabilen bu ürün, vajina içine yerleşerek spermlerin, rahime ilerlemesine engel olmaktadır. Fakat tüpleri tıkayıp tıkamadığı hakkında net bir bilgi yoktur.

Vajinal Fitil Ve Antibiyotik Aynı Anda Verilir Mi?

Vajinal fitil ya da antibiyotik tedavisi için mutlaka uzman desteği alınmalıdır. Vajinal fitiller, kişide kötü kokulu ve çoğu zaman şeffaf, sarı, yeşil, nadiren kahverengiye dönüşebilen akıntı şikayetiyle baş gösteren durumlar için hekim tarafından uygun görülürse verilir.

Bu çoğu zaman vajinal mantar ve enfeksiyonlara işaret etmektedir. Vajinal fitil kullanılırken ağız yoluyla ya da yine vajinal yoldan, bazı antibiyotiklerde kullanılabilir.

Bu tarz problemler genellikle cinsel yolla bulaşır. Tekrar etmemesi için kişinin partnerinin de tedavi görmesi gerekmektedir.

Vajinal Fitil Varken Tuvalete Girilir Mi?

Vajinal fitil kullanan kadınların en çok merak ettikleri soru ise tuvalete gidilip gidilemeyeceğidir. Evet vajinal fitil varken tuvalete gidebilirsiniz. Vajinal fitiller, vajinaya takılmaktadır. İdrar kanalı ise, klitorisin hemen altında bulunan idrar kanalından gelmektedir. Yani iki bölgenin birbiriyle alakası yoktur.

Vajinal Fitil Kaşıntı Yapar Mı?

Vajinal kaşıntılar sürekli ve devamlı değilse bir probleme işaret etmezler. Fakat çok sık kaşıma isteği ve ardından gelen yanma hissi ile kaşınıyorsa ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Cinsel yolla bulaşabilecek bir hastalık ya da mantar olabilir. stres kaynaklı da olabileceği gibi çok nadiren vulva kanseri denilen kanserinde habercisidir.

Bu kaşıntıya neden olabilecek sebeplerden bazıları ise, vücut köpükleri, vajina temizleyicileri, gebelik önleyici krem- jel ya da vajina fitilleridir.

Vajinal Fitil Erken Adet Yapar Mı?

Vajinal fitiller adet döneminde kullanılmamalıdır. Vücutta vajina tarafından emilip çözüldüğü için adet kanında anormal bir artışa sebep olabilir. Kullanılmasının hayati bir sebebi olmasa da fitilden alabileceğiniz fayda bu dönemde kullanıldığında azalacaktır. Fakat erken adet başlatmak gibi kanıtlanmış bir etkisi bulunmamaktadır.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir