Toktamış Ateş’in Kitapları Nelerdir?

Toktamış Ateş’in Kitapları Nelerdir?

Toktamış Ateş’in Kitapları Nelerdir?

1944 yılında doğan Toktamış Ateş Bugün gazetesinin yazarları arasındadır. Kariyeri süresince Tarih alanında birçok kitap yazmıştır. Bunlar
• Türk Devrim Tarihi 1,
• Türk Devrim Tarihi 2,
• Bilmek ve Bilmemek,
• Biz Devrimi Çok Sevdik,
• Siyasal Tarih,
• Üniversitelerimiz ve Devrim,
• Aslan Sosyal Demokratlar,
• Kemalizmin Özü,
• Nereden Nereye,
• Seyyan Hanım ve Diğerleri,
• Utanç Yüzyılı,
• Yaşasın Cumhuriyet,
• 68’li Olmak,
• ABD Dış Politikasında Yeni Yönelimler ve Dünya isimli kitaplardır.

Toktamış Ateş 4 Nisan 1944 tarihinde gözlerini dünyaya açmıştır. Türk doğubilimci Ahmet Ateşin oğlu olan Toktamış Ateş Ortaokulunu Sankt Georg Ortaokulu’nda görmüştür daha sonrasında lise öğrenimini Vefa Lisesi’nde yapmıştır. 1967 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Toktamış Ateş 1969 yılında Doktora, 1974 yılında ise Demokrasi Teorisi isimli çalışmasıyla doçent ve 1982 yılında da profesör olmuştur. Birçok üniversitede ders veren Toktamış Ateş Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya’da eğitimler vermiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin kurucusu olan Toktamış Ateş İstanbul Üniversitesi’nin İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığını yapmıştır.

Toktamış Ateş’in Kitapları Nelerdir?

1944 yılında doğan Toktamış Ateş Bugün gazetesinin yazarları arasındadır. Kariyeri süresince Tarih alanında birçok kitap yazmıştır. Bunlar

·        Türk Devrim Tarihi 1,

·        Türk Devrim Tarihi 2,

·        Bilmek ve Bilmemek,

·        Biz Devrimi Çok Sevdik,

·        Siyasal Tarih,

·        Üniversitelerimiz ve Devrim,

·        Aslan Sosyal Demokratlar,

·        Kemalizmin Özü,

·        Nereden Nereye,

·        Seyyan Hanım ve Diğerleri,

·        Utanç Yüzyılı,

·        Yaşasın Cumhuriyet,

·        68’li Olmak,

·        ABD Dış Politikasında Yeni Yönelimler ve Dünya isimli kitaplardır.

Toktamış Ateş’in Eşi Kimdir?

Toktamış Ateş üniversite yıllarında Nevin Ateş ile tanışmış ve dünya evine girmişlerdir. İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından sevilen bir hoca olan Prof.Dr. Nevin Ateş, Toktamış Ateş’in eşidir. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı olan Nevin Ateş 15 Mayıs 2015 yılında vefat etmiştir.

Toktamış Ateş Aslen Nereli?

İstanbul Üniversitesi’nde akademisyen olan Toktamış Ateş birçok kurumda ders vermiştir. Daha sonrasında Amerika Birleşik Devletleri eyaleti olan Lowa’da ve Almanya Berlin’de ders vermek için bulunmuştur. Akademisyenliğinin yanında yazar olan Toktamış Ateş 1944 yılında Konya ili Cihanbeyli ilçesinde doğmuştur. Daha sonra öğrenimi için İstanbul’a gelmiştir. Yazar Toktamış Ateş aslen Konyalıdır.

Toktamış Ateş'in Babası Kimdir?

Tarih alanında yazdığı kitapları ile birçok okuyucusunu bilgilendiren Toktamış Ateş’in 30’u aşkın kitabı vardır. 1944 yılında Konya’da doğan Toktamış Ateş’in babası Ahmet Ateş’tir. Yazar Toktamış Ateş’in babası Türk doğubilimci ve şarkiyatçıdır.

Toktamış Ateş'in Kızı Kimdir?

Farklı gazetelerde yazarlık yapmış olan Toktamış Ateş Cumhuriyet gazetesinde 10 yıl yazarlık yapmıştır. Toktamış Ateş’in üniversite yıllarında tanışıp dünya evine girdiği Nevin Ateş ile evliliğinden bir kızı vardır. Kendisi gibi yazar olan kızının Kişisel Gelişim kategorilerinde eserleri vardır. Ünlü yazarın kızının ismi Ayşegül Ateş’tir.

Toktamış Ateş Alevi Mi?

Toktamış Ateş’in tarih alanında birçok konu hakkında 30’u aşkın eseri vardır. 03 Ocak 2014 tarihinde Toktamış Ateş’in Alevilik hakkında yapmış olduğu bir söyleşi vardır. Sosyal bilimci olan Toktamış Ateş’in alevi olup olmadığı hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Toktamış Ateş Öldü Mü?

Birçok gazetede yazarlık yapmış olan Toktamış Ateş son olarak Bugün gazetesinde yazarlık yapmıştır. Akademisyen ve gazeteci olan Toktamış Ateş 68 yaşında dünyaya gözlerini yummuştur. Ünlü yazar ve doğa bilimci 21 Ocak 2013 yılında toprağa verilmiştir.

Toktamış Ateş Neden Öldü?

İstanbul Üniversitesi değerli hocalarından biri olan Toktamış Ateş 19 Ocak 2013 yılında vefat etmiştir. Sistematik damar hastalığı olan Toktamış Ateş İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi görmekteydi. Çoklu organ yetmezliği sebebi ile dünyaya gözlerini yummuştur.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir