Şişen Telefon Bataryası Nasıl İner?

Şişen Telefon Bataryası Nasıl İner?

Şişen Telefon Bataryası Nasıl İner?

• Batarya şişmesi patlatmaz.
• Batarya şişmesinin çözümü şeklinde telefonu kullanmaya devam etmeniz mantıklı değildir.
• Telefon hemen kapatılmalı ve bataryası değişinceye kadar açılmamalıdır.
• Şişmenin devam etmemesi adına telefon sıcaktan uzak tutulması gerekir
Batarya şişmesi indirilemez. Batarya şişmesinin çözümü şeklinde iğne tarzı sivri şeyler batırmak kimyasal maddenin alev almasına sebep olabilir. Zira küçük bir kıvılcım dahi pilin alev alması adına yeteri olacaktır. Şişen batarya çöpe atılmaz ve atık toplama merkezine götürmek gerekir. Sonrasında yeni batarya değişimi yapılmalıdır.

Akıllı telefon satın alırken dikkat etmemiz gereken olaylar içerisinde piller geliyor. Telefonlarımızın pilleri eskisi kadar günlerce dayanmıyorsa. Hemen her zaman şarj etmek zorunda kalırsınız. Bu sebeple uzun pil ömrü vadeden modellere yönlenebilir. Pil ömrünü uzatmak adın da birçok değişik tavsiye veya yöntem vardır. Piller eskiden şimdiki gibi akıllı değil. Eski piller tam kapasitelerini unutuyor, bu sebeple de bir daha tamamıyla şarj edilemiyordu. Bu sebeple pillerin tam bitmeden şarj edilmemesi tavsiye edilmekte. Akıllı telefon pilleri haklarında efsaneler içerisinde en fazla dile getirilenlerden bir tanesi de buydu. Bu olay artık neredeyse bütün taşınabilir cihazlarda kullanılan lityum-iyon pillerle tarihe gömdü. Bu piller tamamıyla bitmeden şarj edilse de bütün kapasitelerini hatırlayabiliyor. Örnek vermek gerekirse, pilinizin evvel %75'ini kullandınız ve ardından şarj ettiniz diyelim. Daha sonrasında pilinizin %25'ini kullandığınızda bu bütün bir şarj döngüsü şeklinde kabul ediliyor. Yani bir şarj döngüsünü bitirmek için pilin %100'ünü tek zamanda bitirmenize gerek yok. Parça parça yapsanız bile pil bunu algılayabiliyor.

Şişen Telefon Bataryası Nasıl İner?

·        Batarya şişmesi patlatmaz.

·        Batarya şişmesinin çözümü şeklinde telefonu kullanmaya devam etmeniz mantıklı değildir.

·        Telefon hemen kapatılmalı ve bataryası değişinceye kadar açılmamalıdır.

·        Şişmenin devam etmemesi adına telefon sıcaktan uzak tutulması gerekir

Batarya şişmesi indirilemez. Batarya şişmesinin çözümü şeklinde iğne tarzı sivri şeyler batırmak kimyasal maddenin alev almasına sebep olabilir. Zira küçük bir kıvılcım dahi pilin alev alması adına yeteri olacaktır. Şişen batarya çöpe atılmaz ve atık toplama merkezine götürmek gerekir. Sonrasında yeni batarya değişimi yapılmalıdır.

En Güçlü Telefon Bataryası Nedir?

Samsung'un orta üst segmentte yer verdiği Galaxy M51, bataryası en güçlü telefondur. Firma da bu telefonu tanıtırken en fazla 7.000 mAh kapasiteli bataryasını öne çıkardı.

Telefon Bataryası Neden Şişer?

Genel şekilde, şişmiş bir batarya, batarya hücreleri fazla şarj olduğunda ve ısınmadan olacaktır. Bu reaksiyon bataryanın içerisindeki gazları ısıtan ve genleşmelerine sebep olan ısı üretir. Havalandırmanın herhangi bir yolu olmamasından, bataryanın kasası gazlarla genişleyip batarya şişmesine neden olur.

Telefon Bataryası Şoklama Nasıl Yapılır?

·        Bataryanın + ucuna ve ucuna dikkat etmelisiniz, pilden olan kabloların bağlantılarını gerçekleştirmeniz gerekir.

·        Orada kutupları ters bağlamadığınızdan emin olmanız gerekir.

·        Bağlantıları bant ile sağlam duruma getirin.

·        Telefonunun bataryasının bir zaman sonra ısınmaya başlaması lazımdır.

Telefon Bataryası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Batarya sağlığına bakmanın en pratik ve en kolay yolu, doğrudan cihazınızdan Ayarlar > Batarya sekmesine gitmek gerekir. Bu batarya ölçme işlemi size belirli ayrıntıları göstermez. Fakat bataryanızın bakıma ihtiyacı varsa sizi uyaracaktır.

Telefon Bataryası Nereye Atılmalı?

Elinizde şişmiş bir batarya mevcutsa kesinlikle geri dönüşüme göndermek gerekir. Bunun sağlayan yerler ise atık pil toplama kutusudur. Çoğunlukla okullarda, sitelerde, marketlerde ve belediyelerin belirlediği bazı yerler atık pil toplama kutularına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Apple Telefon Bataryası Fiyatları?

iPhone pil değişim ücreti ne kadar sorusu merak edilmekte. Apple telefon batarya fiyatı 629 TL’dir.

Orijinal Telefon Bataryası Nereden Alınır?

Orijinal telefon bataryası nereden alınır sorusu merak edilip araştırılmakta. Bu soruya cevap olarak yetkili servislerden alabilirsiniz diyebiliriz.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir