Saray Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Saray Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Saray Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Saray çiçeğinin faydalarının neler olduğu insanların merak ettiği bir konu haline gelmiştir. Saray çiçeğinin bilinen herhangi bir faydası bulunmamaktadır çünkü bu çiçek yenilebilir veya çayı yapılabilir bir bitki değildir.

Saray çiçeği hakkında merak edilen çeşitli konular vardır. Saray çiçeğinin en iyi verimli, humus bakımından zengin, orta nemli, iyi drene edilmiş topraklarda tam güneşte yetiştirildiği USDA Bölgeleri 3-7'ye kışa dayanıklıdır. Alkali topraklarda iyi performans gösterir. Sıcak yaz iklimlerinde bir miktar öğleden sonra gölgesini takdir eder. Yaz sıcaklığının serin olduğu iklimleri tercih eder. Bitkiler genellikle St. Louis yazlarında mücadele eder ve USDA Bölgesi 7'nin güneyindeki sıcak ve nemli yaz iklimlerinde büyümek için genellikle tavsiye edilmez. Çiçek açtıktan sonra, ek bir yaz sonu ve/veya sonbaharda çiçeklenmeyi teşvik etmek için, taban yapraklarındaki kullanılmış çiçek sivri uçlarını kesmeniz tavsiye edilir. Düz tür bitkiler tohumdan yetiştirilebilir ve bahçede kendi kendine tohumlanabilir.

Saray Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Saray çiçeğinin özelliklerinin neler olduğu merak edilen bir konu olmuştur. Genellikle saray çiçeği olarak bilinen Delphinium elatum, güney ve orta Avrupa'dan Sibirya'ya kadar açıklıklara, ormanlık alanlara ve nehir vadilerine özgü düğün çiçeği ailesinin çok yıllık otsu bir bitkisidir. Tür bitkileri 1578'den beri yetiştirilmektedir. 3-5  cm boyunda olan başak çiçekli saplar, ilkbahar sonundan yaz başlarına kadar, gösterişli mavi çiçeklerle dolar. Her çiçeğin (1 inç çapında) 5 kör, tüysüz, taç yaprağı benzeri, mavi dış çanak yaprağı (arkadakinin mahmuzlu) ve iki çift daha küçük gerçek yaprağı vardır, alttaki iki taç yaprağı sarı sakallıdır. Merkezi salkım, birincil çiçeklenmenin altındaki yaprak eklemlerinden gelişen birkaç küçük ikincil çiçek salkımı (yan dikenler) ile çevrilidir. Palmately loblu yeşil yapraklar tabana yakın 5-7 parçalıdır. Düz tür bitkileri bugün ticarette nadiren satılmaktadır, ancak bunların yerini büyük ölçüde genellikle üstün çiçeklenme olarak kabul edilen önemli sayıda hibrit çeşitler (tipik olarak Delphinium x elatum olarak adlandırılan veya sadece Delphinium elatum grubuna atanan) almıştır. Cins adı, yunuslara benzediği iddia edilen bazı türlerin çiçek tomurcuğu şekline atıfta bulunarak yunus anlamına gelen Yunanca Delphis kelimesinden gelir. Spesifik sıfat, uzun anlamına gelen Latince elatus kelimesinden gelir. Arı delphinium'un ortak adı, boğaz yapraklarının konfigürasyonuna atıfta bulunur.

Saray Çiçeğinin Diğer Adı Nedir?

Saray çiçeğinin diğer adının ne olduğu merak edilmektedir. Hazeren ve Süvari Mahmuzu saray çiçeğinin diğer adları olarak bilinmektedir.

Saray Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Saray çiçeğinin nasıl çoğaltılması gerektiği araştırılan bir konu olmuştur. Saray çiçeği tohum ile çoğaltılan çiçeklerin arasında bulunmaktadır.

Saray Çiçeğinin Çeşitleri Nelerdir?

Saray çiçeğinin çeşitlerinin neler olduğu insanların meraklandığı bir konudur. Saray çiçeğinin herhangi bir çeşidi mevcut olmamaktadır.

Saray Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Saray çiçeğinin faydalarının neler olduğu insanların merak ettiği bir konu haline gelmiştir. Saray çiçeğinin bilinen herhangi bir faydası bulunmamaktadır çünkü bu çiçek yenilebilir veya çayı yapılabilir bir bitki değildir.

Saray Çiçeği Zehirli Midir?

Saray çiçeğinin zehirli olup olmadığı pek çok kişiyi endişelendiren bir konudur. Saray çiçeğinin filizleri ve tohumları zehirli olduğundan dolayı tüketilmesi sakıncalı olan bitkilerdendir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir