Salda Gölü Derinliği Ne Kadar?

Salda Gölü Derinliği Ne Kadar?

Salda Gölü Derinliği Ne Kadar?

Salda Gölü’nün derinliği ziyarete gelen birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Gölün derinliği yaklaşık olarak 196 metredir.

Salda Gölü ziyaretinizin yanı sıra göl civarındaki birçok tarihi eser ve doğal güzellik barındırarak yerleri de ziyaret edebilirsiniz. Bu yerlerden biride Burdur’un Gölhisar ilçesi sınırlarında bulunan Kibyra Antik Kenti’dir. Bu kent, Salda Gölü’ne 80 km uzaklıktadır.

M.Ö 300’lü yıllarda Milaslı göçmenler tarafından şuan bulunduğu bölgede kurulduğu düşünülen Kibyra Antik Kenti, dünyanın en önemli antik kentleri arasında yer almaktadır. Oldukça stratejik bir alanda yer alan kent, aynı zamanda bulunduğu bölgenin yargı merkezi misyonunu da üstlenmektedir. Roma İmparatorluğu zamanında bölgedeki 25 kentin yargılama merkezi olan Kibyra, aynı zamanda bölge mahkemesi olarak da işlev görmüştür.

Ziyaret edilebilecek bir diğer yer ise Sagalassos Antik Kenti’dir. Bu kent salda gölüne 110 km uzaklıktadır. Burdur’un Ağlasun ilçe sınırlarında yer almaktadır. Dağlık bir alanın bitişiğinde bulunan kentte ilk yerleşim izleri günümüzden 12.000 yıl öncesine uzanmaktadır.

Bir diğer ziyaret edilebilecek yer ise İnsuyu Mağarası’dır. Salda Gölü’ne yaklaşık olarak 85 km uzaklıkta bulunan bu mağara, Burdur’un 13 km güneydoğusunda ve Burdur’a bağlı Çatalağıl köyü sınırları içerisinde yer almaktadır.

Ziyaret edebileceğiniz bir diğer yer ise Karataş Gölü’dür. Karataş Gölü, Burdur ilinin Karamanlı ilçesinde yer almaktadır. Bu gölün Salda Gölü’ne uzaklığı yaklaşık olarak 30 km’dir.

Salda Gölü Derinliği Ne Kadar?

Salda Gölü’nün derinliği ziyarete gelen birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Gölün derinliği yaklaşık olarak 196 metredir.

Salda Gölü Giriş Yasak mı?

Salda Gölü’nün doğal yapısını korumak amacı ile araç girişi yasaklanmıştır. Ayrıca boğulma vakalarının fazlalığı sebebi ile göle girip yüzmek yasaktır.

Salda Gölü Nasıl Gidilir?

Salda Göl, Burdur merkeze 60 kilometre uzaklıktadır. Bu sebeple ilk olarak Burdur’a gitmeniz gerekir.

Salda Gölü Hangi Şehirdedir?

Salda Gölü’nün hangi şehirde yer aldığı oldukça merak edilmektedir. Göl Burdur şehrinde yer almaktadır.

Salda Gölü Özellikleri Nelerdir?

Salda Gölü’nün özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;

Yüksek sayıda alkaline sahiptir,

Su oldukça temizdir ve rengi turkuaz tonlardadır,

Gölün en derin noktası 184 metredir,

Gölün yüzey rakımı 1316 metredir,

Yüz ölçümü 40.70 kilometrekaredir,

Gölün çevresinde soda, magnezyum ve kil bulunmaktadır,

Etrafında yaban ördekleri yaşamaktadır.

Salda Gölü Antalya Arası Kaç Km?

Salda Gölü ile Antalya arasının ne kadar olduğu oldukça merak edilmektedir. Göl ile Antalya arası 153,2 km’dir.

Salda Gölü Girişi Yasak mı?

Salda Gölü’ne girişin yasak olup olmadığı ziyaret etmek isteyen kişiler için oldukça merak uyandırmaktadır. Salda Gölü’ne araç ile giriş yasaktır.

Salda Gölü Akdeniz Bölgesi’nin En Yüksek Yeri midir?

Salda Gölü, Akdeniz Bölgesi’nin en yüksek yerlerinden biri değildir.

Salda Gölü Burdur Arası Kaç Km?

Salda Gölü, Burdur ilinin yaklaşık 60 km batısında yer almaktadır.

Salda Gölü Çamuru Ne İşe Yarar?

Uzmanlar tarafından Salda Gölü’nün çamurunun sayısız faydası olduğu söylenmektedir. Sivilce, eklem ağrısı, sedef ve cilt hastalığı gibi problemler çamur ile şifa bulmaktadır.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir