Sabun Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Sabun Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Sabun Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Sabun çiçeğinin çeşitlerinin neler olduğu araştırılan bir konu olmuştur. Sabun çiçeğinin bilinen herhangi bir çeşidi mevcut değildir.

Sabun çiçeği hakkında merak edilen pek çok konu mevcuttur. Sabun çiçeğinin üst yapraklarını axillerinden bazı kısa yan saplar oluşturur, aksi takdirde az dallıdır. Sapları yuvarlak ve tüysüzdür. Oval veya geniş mızrak şeklinde, kenarları düz ve tüysüzdürler. Daha büyük yaprakların üst yüzeyinde göze çarpan 3 damar vardır. Yapraklar gövdeye karşı sapsızdır, aksi takdirde kısa geniş yaprak sapları vardır. Merkezi gövde ve en üstteki yan gövdelerden bazıları, küçük çiçek kümelerinde son bulur.  Her petalın tabanında küçük ve ince 2 pençe vardır. 10 organ, korolanın boğazından kuvvetle uygulanır; soluk sarı anterlerle beyazdırlar. Çiçekler yaşlandıkça, taç yaprakları geriye doğru kıvrılmaya başlar. Çiçeklenme dönemi yaz aylarında gerçekleşir ve yaklaşık 2 ay sürer. Hoş bir çiçek kokusu vardır. Her çiçeğin kaliksinde çuval benzeri bir tohum kapsülü bulunur. Bu tohumlar, granüler veya çakıl benzeri bir dış yüzeye sahip, çevre boyunca biraz düz ve neredeyse yuvarlaktır. Kök sistemi bol miktarda portakal rizomları üretir. Bu bitki kendini yeniden tohumlayarak ve rizomlar aracılığıyla vejetatif olarak yayılır. Genellikle koloniler oluşturur.

Sabun Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Sabun çiçeğinin nasıl yetiştirilmesi gerektiği insanların merak edip araştırdığı bir konu olmuştur. Baharda toprak ısındığında veya bitki kök kısımlarını ektiğinde çöğen tohumları ekin. Sabun çiçeği, en iyi kumlu toprakta yetişir ve ıslak koşullarda veya ağır toprakta zarar görür. Tohumlar, kısmi gölgede veya parlak filtrelenmiş ışıktan güneşli yerlere kadar ılık, nemli bahçe yataklarında kolayca filizlenir. Fideler, başka bir dikkat göstermeden tutarlı sulama ve iyi drene edilmiş toprakla hızla büyür ve olgun bitkiler, sürünen yeraltı rizomları aracılığıyla yayılır. Kontrolden çıkıp invaziv hale gelebilir, bu nedenle bahçe kaplarına dikme veya bariyer sınırlarının batması gibi kontrollerin kullanılması önerilir. Salatalar, garnitürler ve yaz içecekleri için bitkilerden çiçek alın veya çimdikleyin. Temizleme müstahzarlarında kullanmak için erken sonbaharda kökleri kazın. Temizleme solüsyonlarında kullanmak için tüm mevsim boyunca yapraklı dallar gibi yeşil bitki parçalarını seçin. Sabun çiçeği, hızla çoğalır ve birkaç yıllık büyümeden sonra, her üç bitkiyi çekerek köklerin toplanması önerilir. Olgun bir çömlek standı, bahçıvanlara tutarlı bir doğal temizlik maddesi tedariki sağlayacaktır.

Sabun Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Sabun çiçeğinim faydalarının neler olduğu merak edilmektedir. Sabun çiçeği; kronik cilt hastalıklarının tedavisinde, cildin daha iyi bir hale gelmesinde, solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde, saçın temizlenmesinde insanlara yardımcı olmaktadır.

Sabun Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Sabun çiçeğinin nasıl çoğaltılması gerektiği insanları meraklandırmaktadır. Sabun çiçekleri diğer pek çok çiçekten farklı olarak yalnızca kök ayırma metodu ile çoğaltılabilen bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sabun Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Sabun çiçeğinin çeşitlerinin neler olduğu araştırılan bir konu olmuştur. Sabun çiçeğinin bilinen herhangi bir çeşidi mevcut değildir.

Sabun Çiçeği Çiçek Açar Mı?

Sabun çiçeğinin çiçek açıp açmadığı merak edilen bir konu olmuştur. Sabun çiçeği insanları büyüleyen, muhteşem açık pembe çiçekler açmakta olan bir bitkidir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir