Pele’nin Doğum Tarihi Nedir?

Pele’nin Doğum Tarihi Nedir?

Pele’nin Doğum Tarihi Nedir?

Pele’nin doğum tarihinin ne olduğu severleri tarafından merak edilen bir konu olmuştur. Eski futbolcu Pele, 23 Ekim 1940 yılında dünyaya gözlerini açmış olan bir şahsiyettir.

Eski futbolcu Pele hakkında merak edilen çeşitli konular mevcuttur. Adı Edson Arantes do Nascimento olan Pelé, (23 Ekim 1940, Três Corações, Brezilya doğumlu),Brezilyalı futbol (futbol) oyuncusu, zamanında muhtemelen dünyanın en ünlü ve muhtemelen en çok kazanan sporcusudur. São Paulo eyaleti ve Bauru'da küçük bir lig kulübü için oynadıktan sonra Pelé, São Paulo kentindeki büyük kulüp ekipleri tarafından reddedildi. Ancak 1956'da, Pelé iç sol forvet ile dokuz São Paulo lig şampiyonluğu ve 1962 ve 1963'te hem Libertadores Kupası hem de Kıtalararası Kulüpler Kupası kazanan Santos Futbol Kulübü'ne katıldı. Bazen “Pérola Negra” (“Siyah İnci”) olarak anılan Pele,  Brezilya ulusal kahramanı olarak anılmaktadır. 1958 Dünya Kupası'ndan sonra Pelé, Avrupa kulüplerinden gelen büyük teklifleri savuşturmak ve Brezilya'da kalmasını sağlamak için Brezilya hükümeti tarafından ulusal bir hazine ilan edildi. 19 Kasım 1969'da 909. birinci sınıf maçında 1000. golünü attı. Pelé uluslararası ilk maçına 1957'de 16 yaşındayken çıktı ve ertesi yıl İsveç'teki Dünya Kupası finallerinde ilk maçını oynadı. Brezilyalı teknik direktör ilk başlarda genç yıldızı maçlarda oynatmak ile oynatmamak arasında kalmıştır. Pele nihayet sahaya ulaştığında, ani bir darbe aldı, direği tek atışta sallayarak ve bir asist yaptı. 1962 Dünya Kupası finallerinde, eski futbolcu ikinci maçta bir uyluk kasını yırtmıştır ve geri kalan maçlarda oturmak zorunda kalmıştır. Zorlu oyun ve sakatlıklar, 1966 Dünya Kupası'nı, takım ilk turda dışarı çıkarken hem Brezilya hem de Pelé için bir felakete dönüştürdü ve Pelé, Dünya Kupası'ndan çekilmeyi düşündü. 1970'te bir Dünya Kupası turnuvası için daha geri dönerek, Brezilya'nın üçüncü unvanını ve Jules Rimet Trophy'nin kalıcı mülkiyetini talep etmek için genç yıldızlar Jairzinho ve Rivelino ile takım kurdu. Pelé, Dünya Kupası kariyerini toplam 14 maçta 12 adet gol atarak tamamlamayı başarmıştır.

Pele’nin Doğum Tarihi Nedir?

Pele’nin doğum tarihinin ne olduğu severleri tarafından merak edilen bir konu olmuştur. Eski futbolcu Pele, 23 Ekim 1940 yılında dünyaya gözlerini açmış olan bir şahsiyettir.

Pele Nerede Doğmuştur?

Pele’nin nerede doğduğu pek çok insan tarafından araştırılan bir konu haline gelmiştir. Ünlü ve eski futbol oyuncusu Pele, dünyaya gözlerini Brezilya’da açmıştır.

Pele Aslen Nerelidir?

Sevilen futbolcu Pele’nin aslen nereli olduğu araştırılan konuların arasına girmeyi başarmıştır. Brezilya’da doğmuş olan Pele’nin kökeni de Brezilya ülkesine dayanmaktadır.

Pele Kaç Gol Atmıştır?

Pele’nin kaç gol atmış olduğu futbol severlerin merak ettiği bir konu olmuştur. Eski ve başarılı bir futbolcu olan Pele, kariyeri boyunda 1281 adet gol atarak bir rekor kırmıştır.

Pele’nin Burcu Nedir?

Pele’nin burcunun ne olduğu burç severlerin araştırdığı bir konudur. Pek çok başarıya imza atan Pele, 23 Ekim tarihinde doğmuştur ve bu onu akrep burcu yapmaktadır.

Pele’nin Boyu Kaçtır?

Ünlü futbolcu Pele’nin boyunun kaç olduğu sevenlerini meraklandıran bir konudur. Sevilen futbol oyuncusu Pele’nin boyu 1 metre 73 santimetre olarak bilinmektedir.

Pele’nin Dini Nedir?

Eski futbolcu Pele’nin hangi dine mensup olduğu insanların meraklanıp araştırdığı bir konu olmuştur. Pek çok insan tarafından sevilen bir futbolcu olan Pele İslam dinine mensuptur.

Pele Dünya Kupasını Kaç Yılında Kazanmıştır?

Pele’nin dünya kupasını hangi yılda kazandığı insanların aklına takılan bir konu olmuştur. Ünlü futbolcu Pele, dünya kupasını 1958 yılında kazanmış olan bir şahsiyettir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir