Oruçluyken Kaş Almak Günah Mıdır?

Oruçluyken Kaş Almak Günah Mıdır?

Oruçluyken Kaş Almak Günah Mıdır?

Orucun bozulması için kişinin vücuduna besin girmesi gerekmektedir. Cinsel ilişki de aynı şekilde orucu bozar. Kıl almanın oruç bozduğu kutsal kitaplarda geçmemektedir. Kaş almak orucunuzu bozmayacaktır.

Oruç tutmanın temel unsuru; kişinin yeme, içme, cinsel ilişki gibi kavramlardan uzak kalmaya çalışmasıdır. Oje sürmenin günah bir durumu yoktur. Yalnızca, oje sürülen esnada abdest alınması gerekiyorsa ojeyi çıkartmak gerekmektedir.

Oruçluyken Kaş Almak Günah Mıdır?

Orucun bozulması için kişinin vücuduna besin girmesi gerekmektedir. Cinsel ilişki de aynı şekilde orucu bozar. Kıl almanın oruç bozduğu kutsal kitaplarda geçmemektedir. Kaş almak orucunuzu bozmayacaktır.

Oruçluyken Ağlamak Günah Mıdır?

Oruç tutmanın en önemli gereksinimi yeme ve içmeden kaçınmaktır. Ağlamak, oruç bozan etkenlerden biri değildir. Kişi ağladığı takdirde orucunu tutmaya devam edebilir. Bunda bir sakınca yoktur.

Oruçluyken Uyumak Günah Mıdır?

Orucun geçerli olması için şart olan şey orucu bozacak şeylerden kaçınmış olmaktır. Az veya çok uyumak oruca zarar vermez. Oruç tutmaktan kaçmak için kişinin kendisini uyumaya zorlaması ise orucun hikmetiyle bağdaşmayacağı için hoş kabul edilmez.

Perşembe Günü İçki İçmek Günah Mıdır?

Alkol, İslam dinince haram kılınmıştır. Bunun sebebi de insan iradesine zarar verip sağlığı olumsuz  etkilemesidir. Hatta, içki için şeytan işi denmiştir. Haram kabul edilen şeyler, İslam dinince günahtır. Perşembe günü de, her gün olduğu gibi içki içmek günah sayılmaktadır.

Parmak Çıtlatmak Dinimizde Günah Mıdır?

Çıtlatmak, iki elin parmaklarına birbirine geçirerek germe ve ses çıkartma durumudur. Parmakların çıtlaması esnasında gelen sesin kemiklerden çıktığı yaygın bir yanlıştır. Sesin kemiklerden çıktığı düşünüldüğü için rahatsız edici bulan insanlar da vardır.

Çıtlayan yerler aslında eklem yerleridir ve buralarda kemiklerin rahatça hareket edebilmesini sağlayan kapsüller bulunur. Bu kapsüllerin içerisinde de sıvı vardır. Bu sıvı; oksijen, nitrojen ve karbondioksit gazları içermektedir. En kolay çıtlayan yerlerden biri olan parmaklarımızı örnek verelim.

Parmaklarımızın gerilmesi ile birlikte eklem yerlerimiz de düzleşir. Eklem yerlerinin düzleşmesi burada bulunan kapsüllerin gerilmesini sağlar. Sıvıda bulunan basınç azalır ve gaz kabarcıkları patlamaya başlar. Duyulan ses, bu gaz kabarcıklarının patlama sesidir. Gazlar sıvıyı terk etmiş olur ve eklem yerinin hacim yeteneği artar. İnsan sağlığı için zararı olmadığı düşünülmektedir. İslam dininde, parmak çıtlatmanın günah olduğu ile ilgili bir bilgi yer almamaktadır.

Ramazan Ayında Şarkı Dinlemek Günah Mıdır?

Ramazan ayında şarkı dinlemenin günah olup olmadığı merak edilen bir sorudur. Şarkı dinlemekte bir sakınca olmadığı gibi, Kur’an-ı Kerim’de müziğin Ramazan ayında dinlenilmesi ile ilgili negatif bir şey yer almamaktadır. Oruçlu veya değilken, Ramazan ayında şarkı dinlemek günah değildir.

Ramazan Ayında Balık Tutmak Günah Mıdır?

İslam dininin kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim’de, Ramazan ayında herhangi bir hayvanı avlamanın günah olduğundan bahsedilmemiştir. Balık tutmanın, Ramazan ayı boyunca kabul olmasını bekleyerek tutulan oruçlar açısından bir sakıncası yoktur. Ramazan ayında balık tutmak günah olan bir eylem değildir.

Ramazan Ayında Zina Yapmak Günah Mıdır?

Ramazan ayında eşlerin, oruç tutmuyorken cinsel ilişkide bulunmasında bir sakınca olmadığı Kur’an-ı Kerim’de buyrulmuştur. Kişilerin oruçluyken cinsel ilişkiye girmeleri ise oruçlarını bozacaktır. Zina, İslam dinine göre büyük günahlardan biridir. Ramazan ayında yapılan zina da günah kabul edilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir