Olimpos Müze Kart Geçerli Mi?

Olimpos Müze Kart Geçerli Mi?

Olimpos Müze Kart Geçerli Mi?

Evet, Olympos Antik Kenti'nde Müze Kart geçerlidir. Müze Kart ile Olympos Antik Kenti'ne ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Ayrıca, Olympos Antik Kenti'ne giriş ücreti 2024 yılı itibarıyla 220 TL'dir. Müze Kart'ınızı kullanarak bu tarihi ve doğal güzelliği rahatça ziyaret edebilirsiniz.

Evet, Sümela Manastırı'nda Müze Kart geçerlidir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir müze olan Sümela Manastırı, Müze Kart sahiplerine ücretsiz giriş imkanı sunmaktadır. 2024 yılı itibarıyla, Müze Kart sahipleri Sümela Manastırı'na giriş için ayrıca bir ücret ödemezler​. 

Pera Müzesi’nde Müze Kart Geçerli Mi?

Pera Müzesi'nde Müze Kart geçerli değildir. Pera Müzesi'ni ziyaret etmek isteyenlerin giriş ücreti ödemesi gerekmektedir. Giriş ücretleri tam bilet için 100 TL, indirimli bilet için ise 50 TL'dir. Ancak, her Cuma 18:00-22:00 saatleri arasında ve Çarşamba günleri öğrenciler için müze ücretsiz olarak ziyaret edilebilir​. 

Olimpos Müze Kart Geçerli Mi?

Evet, Olympos Antik Kenti'nde Müze Kart geçerlidir. Müze Kart ile Olympos Antik Kenti'ne ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Ayrıca, Olympos Antik Kenti'ne giriş ücreti 2024 yılı itibarıyla 220 TL'dir. Müze Kart'ınızı kullanarak bu tarihi ve doğal güzelliği rahatça ziyaret edebilirsiniz​. 

Orhan Kemal Müzesi Müze Kart Geçerli Mi?

Orhan Kemal Müzesi'nde Müze Kart geçerli değildir. Bu müzeyi ziyaret etmek için ayrı bir giriş ücreti ödemeniz gerekmektedir. Giriş ücreti tam bilet için 5 TL, öğrenci bileti için ise 7 TL'dir 

Antalya Oyuncak Müzesi Müze Kart Geçerli Mi?

Antalya Oyuncak Müzesi'nde Müze Kart geçerli değildir. Bu müzeyi ziyaret etmek isteyenlerin giriş ücreti ödemesi gerekmektedir. Giriş ücreti yetişkinler için 10 TL, öğrenci, öğretmen ve emekliler için ise 5 TL'dir. 0-6 yaş arası çocuklar için giriş ücretsizdir​. 

Agora Ören Yeri Müze Kart Geçerli Mi?

İzmir'deki Agora Ören Yeri, Helenistik ve Roma dönemlerine ait önemli kalıntılar barındıran tarihi bir antik kenttir. Konum olarak İzmir'in Konak ilçesinde, Kemeraltı ile Kadifekale arasında yer alır. "Agora" sözcüğü, "kent meydanı, çarşı, pazar yeri" anlamına gelir ve bu alan antik Smyrna kentinin idari, sosyal, kültürel ve dini işlevlere sahip merkezidir.

Öne Çıkan Özellikler

Tarih: Agora Ören Yeri'nde bulunan kalıntıların önemli bir kısmı M.S. 2. yüzyıla tarihlenmektedir. Ancak Agora, M.Ö. 4. yüzyılda Helenistik dönemde kurulmuştur.

Yapı: Dikdörtgen formda, ortada geniş bir avlu etrafında sütun ve kemerlerle inşa edilmiştir. Agora’nın kuzey kapısında Tanrıça Vesta kabartması bulunmaktadır. Antik kentte birçok heykel, kabartma, yazıt ve diğer arkeolojik buluntular mevcuttur.

Kazılar: İlk kazılar 1932-1941 yılları arasında gerçekleştirilmiştir. Günümüzde kazılar ve restorasyon çalışmaları devam etmektedir.

Müze Kart Geçerliliği

Müze Kart: Müze Kart sahipleri, Agora Ören Yeri'ni yılda iki kez ücretsiz ziyaret edebilirler.

Müze Kart+ (Plus): Müze Kart+ sahipleri ise sınırsız ziyaret yapma hakkına sahiptir.

Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

Yaz Dönemi (1 Nisan – 1 Ekim): 08:00 - 19:00

Kış Dönemi (1 Ekim – 1 Nisan): 08:00 - 17:00

Giriş Ücreti: Müze Kart veya Müze Kart+ sahibi değilseniz, giriş ücreti 50 TL'dir​ (T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı)​​ (Turkish Museums)​​ (Seyyah Defteri)​.

Ulaşım

Agora Ören Yeri'ne ulaşmak için İzmir içindeki otobüs, dolmuş ve metro seçeneklerini kullanabilirsiniz. Özellikle inciraltı otobüs ve minibüsleri yakınından geçmektedir. Metro ile Çankaya durağında inip 5-10 dakika yürüyerek ulaşım sağlanabilir.

Agora Ören Yeri, tarih ve arkeoloji meraklıları için önemli bir ziyaret noktasıdır ve sahip olduğu zengin kültürel miras ile dikkat çekmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir