Nişanda Takı takılır Mı?

Nişanda Takı takılır Mı?

Nişanda Takı takılır Mı?

Çiftlerin isteğine göre bazen yapılması tercih edilmediği durumlar haricinde nişan törenleri düğünler kadar önemlidir. Nişanda geline bilezik, kolye, altın gibi takılar takılabilir. Aynı şekilde damada da saat, bileklik gibi takılar takılır. Çifte ortak olarak para da takılabilir.

Anadolu geleneklerine göre, nişanlar da en az düğünler kadar önemlidir. Nişan kız tarafına ait bir organizasyondur. Bu genel olarak bilinen bir adet olsa da yöreden yöreye aileden aileye değişebilmektedir.

Nişanda veya düğünde takılar genellikle geline takıldığı için erkeklere ne takıldığı sorusu da oldukça merak edilmektedir. Nişan töreninde damada kız tarafının takması gereken takılar bulunmaktadır. Genel olarak damada saat hediye edilir. Fakat damat saat istemiyorsa bileklik ya da kolye de hediye edilebilir.

Ayrıca nişan töreninde hem damada hem de geline para takılmalıdır. Bu takılar ve paralar, daha önce aksi konuşulmamış ya da paylaşılmamışsa kız tarafında kalmaktadır. Fakat damada takılan kişisel saat, kolye ya da bileklik damada aittir.

Nişanda Takı takılır Mı?

Çiftlerin isteğine göre bazen yapılması tercih edilmediği durumlar haricinde nişan törenleri düğünler kadar önemlidir. Nişanda geline bilezik, kolye, altın gibi takılar takılabilir. Aynı şekilde damada da saat, bileklik gibi takılar takılır. Çifte ortak olarak para da takılabilir.

Nişanda Araba Süslenir Mi?

Bir nişan merasiminin olmazsa olmazları vardır. Fakat araba süslemek bu zorunluluklardan biri değil. Çiftler isterlerse yine de süsleme yaptırabilirler ama böyle bir gelenek bulunmamaktadır. Arabaların dikiz aynasına koyacakları küçük bir havlu ya da süs ile nişan arabası olduğu belli edilebilir.

Nişanda Altın Takılır Mı?

Nişan merasimleri özenilerek yapılan, insanların sevdikleriyle bu özel anları paylaştıkları geleneksel bir törendir. Bu törene eşlik eden misafirler geline veya damada altın takabilirler. Hatta altın seti 2 veya 3 bilezik takılan nişan törenleri de vardır.

Nişanda Arkadaşa Ne Takılır?

Yakın arkadaşlarımız sevdiklerimiz nişan törenlerimizde yanımızda olmasını istediğimiz öncelikli kişilerdir. Eğer yakın arkadaşınızın düğününe gidemeyecekseniz, düğünde takacağınız takıyı nişanda takabilirsiniz. Ya da size onu hatırlatacak bir çift küpe, zarif bir bileklik ya da sade bir kolye hediye edebilirsiniz.

Nişanda geleneksel olarak, yakın arkadaşın takmakla yükümlü olduğu herhangi bir takı yoktur. İçinizden gelen, bütçenize uygun şekilde bir hediye alabilirsiniz.

Nişanda Beyaz Giyilir Mi?

Düğününüzün bir provası niteliğini taşıyan nişan törenlerinde, hem damadın hem de gelinin kafasını meşgul eden durumlardan biri de ne giyileceği ile ilgili olan kısımdır. Sade veya gösterişli bu tamamen çiftin kendisinin karar verebileceği bir seçim. Fakat moda editörleri nişan törenlerinizde beyaz giysilerden uzak durmanızı söylüyor.

Bunun sebebi ise gelinliği andırması. Zaten düğününüzde beyaz giyeceğiniz için bu özel rengi düğününüze saklamanız gerektiğini söylüyorlar. Tabiki karar sizlere ait.

Nişanda Bilezik Takılır Mı?

Düğün öncesinde, sevdiklerinizle bir araya geldiğiniz, genel hatlarıyla örf ve adetlere uygun şekilde planlanan merasimlerdir. Bu merasimlerde düğünlerde olduğu gibi, gelen misafirler çifte takı takmaktadırlar. Düğünde takılanlar kadar çok olmasa da geline 2 veya 3 bilezik takılabilir. Altın bir set alınabilir. Bileziklerin adet sayısı, tamamen bütçeye göre şekillenecektir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir