Nazan Şoray Kaç Yaşında?

Nazan Şoray Kaç Yaşında?

Nazan Şoray Kaç Yaşında?

Nazan Şoray birçok filme ve albüme imza atmış şarkıcı ve oyuncudur. Kardeşleri Figen Çevik Gezer ve Türkan Şoray’dır 2022 yılı itibari ile 68 yaşındadır.

Nazan Şoray 5 Ocak 1954’te İstanbul’da dünyaya gelmiş Türk şarkıcı ve oyuncudur. Çerkes kökenlidir. Oğlak burcudur. Lastik fabrikasında çalışan bir annenin ve polis memuru olan bir babanın 3 kız çocuğundan birisi olarak İstanbul’da yaşamaktaydılar. Maddi sıkıntılardan dolayı anne babası çok geçmeden boşanmışlardır.

Annesiyle birlikte Karagümrük semtine taşınan çocuklar, anneleri çalıştıkları için gündüzleri Edirnekapı’daki kimsesizler yurdunda kalıyorlardı. Bu sırada annesinin ısrar etmesiyle 14 yaşında oyunculuğa başlamıştır. 14 yaşında başladığı bu yolculuk ilk etapta kısa sürmüştür. Çünkü Nazan Şoray o yıllarda sinema oyuncusu değil şarkıcı olmak istediğini söylemiştir.

Bu sıralarda tanıştığı ve kendisine müzik dünyasında adım atmasında destek veren kişi Selami Şahin’dir. Selami Şahin imzalı “Sana Merhaba Dedim“ adlı şarkıyla müzik dünyasına hızlı bir giriş yapmıştır. Daha sonrasında Barış Manço imzalı “Hal Hal“ isimli parçayla büyük bir başarı yakalamıştır.

Nazan Şoray Kaç Yaşında?

Nazan Şoray birçok filme ve albüme imza atmış şarkıcı ve oyuncudur. Kardeşleri Figen Çevik Gezer ve Türkan Şoray’dır 2022 yılı itibari ile 68 yaşındadır.

Nazan Şoray Filmleri Nelerdir?

Nazan Şoray annesinin ısrarıyla oyunculuğa başlamıştır. İlk filmi 1968 yılında rol aldığı Vicdan rolüyle, “Cesur Yabancı“ filmidir. Nazan Şoray’ın yer aldığı diğer filmler ise şöyledir.

Yedi Köyün Zeynebi

Yuvasızlar

Söyleyin Anama Ağlamasın

Dönüşü Olmayan Yol

Kapıcının Kızı

Allı Gelin

Kan Ve Kurşun

Kan Kusturacağım

Kaderin Oyunu

Aşk Sürgünü

Anadolu Kini

Vunguncular

New York’lu Kız

Acı Günler

Balayı

Nazan Şoray Eşi Kimdir?

Nazan Şoray’ın başından 2 evlilik geçmiştir. 2 evliliğini de yurtdışında gayriresmi olarak yapmıştır. Bundan dolayı kıydığı 2 nikahta Türkiye’de geçersiz sayılmıştır.

Nazan Şoray Albümleri Nelerdir?

Başarılı oyunculuğu kadar güzel bir sese de sahip olan Nazan Şoray’ın birçok albümü bulunmaktadır.

Teselliye Ne Gerek Var

Dünyanın Sekizinci Harikası

Naz Dudaklım

Deli Rüya

Bu güne kadar yayınlamış olduğu toplamda 4 albümü ve birden fazla da 45lik ve single vardır.

Sevmiyor Derlerse Sakın İnanma

Merhaba Dedim

Seninle Doğmak

Hal Hal Mültecin Olayım

Olay Bu

Steril Sevda

İçimde Fırtınalar

Ve son olarak geçen sene yayınlamış olduğu single,“ Adrese Teslim“ dir.

Nazan Şoray Çocuğu Var Mı?

Nazan Şoray resmi olarak evlenmemiştir. Yapmış olduğu evliliklerin biri Londra’da biri de New York’ta gerçekleşmiş yasal olmayan evliliklerdir. Nazan Şoray yoğun iş temposundan dolayı çocuk sahibi olmayı hiç düşünmediğini söylemiştir.

Nazan Şoray Babası Kimdir?

Nazan Şoray polis memuru bir babanın kızı olarak İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Kendisi gibi sinema yıldızı olan Türkan Şoray’ın da ablasıdır. Babaları Halit Şoray’dır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir