Murat Yetkin Hangi Liseden Mezun?

Murat Yetkin Hangi Liseden Mezun?

Murat Yetkin Hangi Liseden Mezun?

Murat Yetkin 29 Aralık 1959 yılında Bulgaristan Türki bir ailenin çocuğu olarak Gaziantep’te dünyaya gelmiştir. Ünlü gazeteci ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümünden mezundur. Hangi liseden mezun olduğu bilgisin ulaşamadık.

Murat Yetkin Türk gazeteci ve köşe yazarıdır. Bulgaristan Türki bir ailenin çocuğu olarak Gaziantep’te dünyaya gelmiştir. Ünlü gazeteci Deniz Yetkin ile evlidir.

Murat Yetkin Hangi Gazetede Yazıyor?

İlk olarak Bülent Ecevit’in askeri yönetim altında çıkarmış olduğu ünlü dergi “ Arayış“ dergisinde gazeteciliğe başlamıştır. Murat Yetkin’in gazeteciliğe başladığı yıllarda takvimler 1981 yılını göstermekteydi.  Daha sonrasında kariyerine birçok isim yapmış gazetede devam eden Yetkin, son olarak Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışmıştır. Bu görevinden 2018’de istifa ettiğini duyuran Murat Yetkin şu anda “Yetkin Report“ adlı bloğunda yazarlığına devam etmektedir.

Murat Yetkin Hangi Partiden?

Murat Yekin sıcak siyasi olayları web sitesi üzerinden yayınlamış olduğu bloğunda yazmaktadır. Yetkinreport.com adresinde yayınlamış olduğu yazılarından iktidarı da muhalefeti de sert bir şekilde eleştirmiş olduğu yazılarına rastlamak mümkündür. Ünlü gazetecinin hangi parti mensubu olduğu bilinmemektedir.

Murat Yetkin Hangi Liseden Mezun?

Murat Yetkin 29 Aralık 1959 yılında Bulgaristan Türki bir ailenin çocuğu olarak Gaziantep’te dünyaya gelmiştir. Ünlü gazeteci ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümünden mezundur.  Hangi liseden mezun olduğu bilgisin ulaşamadık.

Murat Yetkin Hangi Üniversite Mezunu?

Kariyerine 1981 yılında başlayan deneyimli yazar Gaziantep’te dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini Ankara’da tamamlamıştır. Murat Yetkin ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümünden mezundur.

Murat Yetkin Eşi Kimdir?

Murat Yetkin Deniz Yetkin ile evlidir. Boğaziçi Üniversitesinden mezundur. Göç ve vatandaşlık üzerine yazmış olduğu tezi ile doktorasını tamamlamıştır. Şu anda Bilkent Üniversitesinde ders veren Doç. Öğretim görevlisidir.

Murat Yetkin Nerede Yaşıyor?

Kariyerine Bülent Ecevit’in çıkartmış olduğu arayış adlı dergide yazarak başlamıştır. Daha sonrasında birçok gazetede köşe yazarlığı mesleğini icra eden ünlü gazeteci Murat Yetkin aslen Bulgaristan göçmeni bir Türk’tür. 29 Aralık 1959 yılında Gaziantep’te dünyaya gelmiştir. Gazetecilik kariyerine 1981 yılında Arayış dergisiyle başlayan başarılı köşe yazarı daha sonrasında birçok TV ve gazete gibi yayın organlarında yazarlık ve muhabirlik yapmıştır. 2001 yılından 2016 yılına kadar (gazetenin kapanma tarihine kadar) Radikal gazetesi Ankara temsilciliği görevini üstlenmiştir. Şu anda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisat Bölümünde “ Türkiye’nin Ekonomik ve Sosyal Dönüşümü“ ismindeki dersi vermektedir. Ünlü gazeteci ailesiyle birlikte Ankara’da yaşamını sürdürmektedir.

Murat Yetkin Çocuğu Var Mı?

1981 yılından beri aktif gazetecilik hayatını sürdüren Türk gazeteci ve köşe yazarı Murat Yetkin hakkında en çok merak edilen konu başlıklarından biri ise özel hayatıdır. Murat yetkin akademisyen Deniz Yetkin ile evlidir. Bu evlilikten bir de kız çocukları bulunmaktadır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir