Libido Neden Yükselir?

Libido Neden Yükselir?

Libido Neden Yükselir?

Libido hormonlarımızla ilgili bir dürtüdür. Cinsel dürtülerin uyanmasıyla birlikte erkeklerde testosteron kadınlarda ise progesteron ve östrojen hormonlarının salınmasına sebep olur. Cinsel isteğin uyanması ve sağlıklı bir cinsel yaşam kalp-damar problemleri başta olmak üzere birçok hastalığa fayda sağlayan bir eylemdir.

Libido cinsel aktivitemizi belirlemek için kullanılan bir tabirdir. Düşük libido cinsel isteksizlik olarak adlandırılmaktadır. Libido hormonal, psikolojik ve çevresel sebeplerden düşebilir. Günümüzde iş hayatının getirmiş olduğu stres, gelecek kaygısı, ekonomik sıkıntılar, kullanılan ilaçlar, uykusuzluk, kilolu olmak, öz güven eksikliği, sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklar gibi durumlar libidonun düşmesine sebep olmaktadır.

Erkeklerde Libido Nasıl Yükselir?

Öncelikle düşük libidonun altında yatan sebebin bulunması gerekmektedir. Günümüzde insanların yaşam dinamiklerinin değişmesiyle birlikte iş yükü ve sorumlulukların artması bireylerin yaşam enerjilerini etkilemektedir. Yaşam enerjisinin ve hayatta kalma içgüdüsünün temeli olan libido stres, kötü alışkanlıklar ve çevresel faktörler sebebiyle düşmektedir.

Bir erkeğin libidosunun artırmasının ilk yolu stresli yaşamdan uzak durması olacaktır. Fazla stres seks hormonlarını etkileyerek libidoyu düşürür ve cinsel isteksizlik oluşmasına sebep olur. Düzenli spor ve egzersiz, sigarayı bırakmak, alkol tüketimini sınırlamak, düzgün ve sağlıklı beslenmek, sosyalleşmek, keyif alınan ortamlarda vakit geçirmek libidonuzun artmasını sağlayacaktır.

Libido Genetik Mi?

Libido aslında hayatta kalma içgüdümüzle ilgili bir ifadededir. Hayatta kalma içgüdümüz üremeden üreme de cinsellikten geçmektedir. Eğer aile geçmişinde nörolojik ve hormonal olarak libido düşüklüğü ya da fazlalığı varsa aktarım olabilir. Farklı seviyelerde de ortaya çıkabilir. Ancak genellikle libido düşüklüğü çevresel ve psikolojik sebeplerden kaynaklanmaktadır.

Libido Neden Yükselir?

Libido hormonlarımızla ilgili bir dürtüdür. Cinsel dürtülerin uyanmasıyla birlikte erkeklerde testosteron kadınlarda ise progesteron ve östrojen hormonlarının salınmasına sebep olur. Cinsel isteğin uyanması ve sağlıklı bir cinsel yaşam kalp-damar problemleri başta olmak üzere birçok hastalığa fayda sağlayan bir eylemdir.

Kadınlarda Libido Nasıl Yükselir?

Cinsel isteksizlik, libido düşüklüğü genellikle kadınların yaşadığı problemler arasında gösterilmektedir. Gelenekçi düşünceler, tabular, ilk deneyimin ağrılı ve acılı yaşanması, vajinismus, vajina kuruluğu, hamilelik, lohusalık, menopoz, kilolu olma gibi durumlar kadınların cinsellikten uzaklaşmasına sebep olmaktadır. Bunlar için mutlaka bir uzmanla görüşülmesi gerekmektedir. Ayrıca spor, düzenli ve sağlıklı beslenmek, sigaradan uzak durmak, kendinize zaman ayırmak ve doğal afrodizyaklardan faydalanmak kadınların libidosunu artırır ve cinsel dürtülerini harekete geçirir.

Öpüşünce Libido Yükselir Mi?

Öpüşmek birbirini seven iki kişinin duygularını aktarmanın en etkili yollarından biridir. Ayrıca öpüşme vücuda mutluluk hormonlarının salınmasına sebep olur. Ateşli bir öpüşme vücudunuzdaki hormonları uyandırır ve libidonuzu yükseltir.

Libidosu Yüksek Burçlar Hangileridir?

Güneş ve yükselen burcumuzun cinsel hayatımızdaki etkilerini artık bilmeyen yoktur. Burçların libido ile direkt bir ilişkisi bulunmaktadır.  Zodyak işaretleri arasında en yüksek libidoya sahip burç hepimizin bildiği gibi Akrep’tir. Akrep burcu “seks burcu“ olarak bilinmektedir. Akrep burcunun ardından Koç ve Boğa burcu cinsel dürtüleri en yoğun olarak yaşayan burçlardır.

Libido Killer Ne Demek?

Bazı olay, kişi ve nesneler kişilerde cinsel isteksizlik olmasına sebep olur. Bazen öyle durumlar yaşarsınız ki artmış olan libidonuz düşebilir. Libido Killer yani “Libido katili, libido düşürücü“ anlamına gelen bir ifade kullanılır. Killer İngilizceden gelen bir kelimedir. “Katil“ anlamına gelmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir