Lebron James Solak Mı?

Lebron James Solak Mı?

Lebron James Solak Mı?

NBA takımlarından Los Angeles Lakers formasını terleten dünyanın en başarılı ve en yetenekli basketbol oyuncularından biridir. 30 Aralık 1984 yılında Amerika’nın Ohio eyaletinde dünyaya gelmiştir. 9 yaşında başlamış olduğu basketbol sporunda büyük başarılar elde eden ünlü yetenek aslında solaktır. Ancak basketbol oynadığı sırada sağ elini de kullanabilmesiyle ünlüdür.

Araştırmalara göre dünya nüfusunun sadece %10’luk bir kısmı solaktır. Geri kalan kısmı sağlak yani sağ elini kullanmaktadır. İnsanların henüz anne karnındayken sağlak ya da solak olacağı belirlenir. Buna neden olan baskın genle alakalıdır. Solak olmak bir beyin kusuru ya da bir hastalık değildir. Genetik ve biyolojik özelliklerimizden dolayı sağlak ya da solak oluruz. Bu doğuştan getirdiğimiz genetik bir özelliktir.

Lebron James Solak Mı?

NBA takımlarından Los Angeles Lakers formasını terleten dünyanın en başarılı ve en yetenekli basketbol oyuncularından biridir.  30 Aralık 1984 yılında Amerika’nın Ohio eyaletinde dünyaya gelmiştir. 9 yaşında başlamış olduğu basketbol sporunda büyük başarılar elde eden ünlü yetenek aslında solaktır. Ancak basketbol oynadığı sırada sağ elini de kullanabilmesiyle ünlüdür.

Leonardo Da Vinci Solak Mı?

Sanat tarihinin en ünlü ve en yetenekli ressamlarından biri olan Leonardo Da Vinci İtalyan bir duayendir. Ünlü eserleri arasında Monalisa, İsa’nın son akşam yemeği, Vitruvius Adamı, Kayalıklar bakiresi, Kakımlı kadın, Hz. Meryem ve oğlu azize anne ile tabloları ile dünya çapında ün yapmıştır.

 Ayrıca şair, mühendis, mimar, bilim insanı gibi farklı konulara ilgi duyan ve aynı derecede başarı gösteren dünyanın parmakla gösterdiği saygın bir dehadır. Leonardo Da Vinci hakkında merak edilen sorulardan biri de tüm bunları yaparken sağ elini mi yoksa sol elini mi kullandığıdır. Leonardo Da Vinci dünyanın en ünlü solak insanlarından biridir.

Solak Olmak Genetik Mi?

Solaklık anne karnında başlayan bir ayrımdır. Genetik ve biyolojik etkilerle solak oluruz. Sağlak ve solak bir insanı birbirinden ayıran durum beyin organizasyonudur. Solak olmak bir hastalık ya da genetik bir bozukluk değildir. Sadece baskın gen ya da pasif gen ile açıklanabilecek bir özelliktir. “sağa şift“ adı verilen beyin fonksiyonunun solak insanlarda olmaması ya da pasif durumda olmasından kaynaklı olarak insanlarda gözlemlenir.

Solak Olmanın Dezavantajları?

Dünya nüfusunun tamamına yakını sağ ellerini kullanırlar. Yani sağlaktırlar. Solaklık ise aslında nadir olan bir durumu ifade etmek için kullanılmaktadır. Solak olmanın dezavantajları insanların kullanılması için tasarlanan, dizayn edilen birçok şeyin sağ tarafını kullanan insanlar için üretilmiş olmasıdır. Ayrıca solak insanlar sağlaklara göre diyabet, kalp krizi, bağırsak sorunu gibi hastalıkları yaşama riskleri daha fazladır.

Solakların Ömrü Kısa Mı?

Solak olmak beyin organizasyonuyla ilgili olan, hastalık ya da bir eksiklik olmayan nadir bir durumdur. Hatta araştırmalara göre solak insanlar, sağlaklara göre çok daha fazla zeki ve yetenekliler. Ancak birçok hastalığa yakalanma risklerinden dolayı ömürleri daha kısadır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir