Kolit İçin Bitkisel Çözüm Nedir?

Kolit İçin Bitkisel Çözüm Nedir?

Kolit İçin Bitkisel Çözüm Nedir?

Kolit için bitkisel çözümün ne olduğu merak edilmektedir. Ananas, yaban mersini, zerdeçal gibi yiyecekler bağırsaklara olan çeşitli faydaları ile kolit hastalığına iyi gelmektedir.

Kolit ağrısına neyin iyi geldiği merak edilip araştırılan konulardan birisi haline gelmeyi başarmıştır. Hafif ağrınız varsa, asetaminofen (Tylenol) gibi reçetesiz satılan (OTC) ilaçlar rahatlamanıza yardımcı olmak için yeterli olabilir. Ülseratif kolitiniz varsa, nonsteroid antiinflamatuar ilaçlardan (NSAID'ler) kaçının. Bu OTC ilaçları, alevlenmelere neden olabileceğinden ve ishal gibi diğer semptomları daha da kötüleştirebileceğinden, UC ağrısı için alınmamalıdır. Kaçınılması gereken ilaçlar şunları içerebilir: ibuprofen (Motrin IB, Advil) aspirin (Tampon) naproksen (Aleve, Naprosyn). Enflamasyon, UC ile ilgili ağrıların çoğunun temel nedenidir. Bazı ilaçlar kolonunuzdaki iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Bir doktor, kolonunuzun hangi bölümünün etkilendiğine ve ağrı düzeyinize bağlı olarak hangi türün sizin için doğru olduğuna karar vermenize yardımcı olabilir.

Yardımcı olabilecek anti-inflamatuar ilaçlar, prednizon ve hidrokortizon gibi kortikosteroidleri içerebilir. Amino salisilatlar, başka bir anti-inflamatuar ilaç sınıfıdır. Bunlar bazen UC ağrısı için reçete edilir. Aşağıdakiler dahil birçok tür vardır: mesalamin (Asacol, Lialda, Canasa) sülfasalazin (Azulfidin) balsalazid (Colazal, Giazo) olsalazin (Dipentum) Anti-inflamatuar ilaçlar, tabletler veya kapsüller halinde ağızdan alınabilir veya fitiller veya lavmanlar yoluyla uygulanabilir. Ayrıca intravenöz olarak da verilebilir. Belirtilerinize en uygun olanı bulmadan önce birden fazla türde iltihap önleyici ilaç denemeniz gerekebilir. Her ilaç bir dizi marka adı altında satılmaktadır. JAK inhibitörleri, iltihaplanma ile ilgili spesifik bir enzimi bloke eden oral ilaçlardır. Biyolojiklerin etkili olmadığı durumlarda orta ila şiddetli UC tedavisinde etkili olabilirler. JAK inhibitörleri, tofacitinib (Xeljanz) ve Rinvoq (upadacitinib) içerebilir.

Ne yediğiniz UC'ye neden olmaz, ancak bazı yiyecekler semptomlarınızı şiddetlendirebilir ve ek kramp ve ağrıya neden olabilir. Bir yemek günlüğü tutmak, sahip olabileceğiniz yiyecek tetikleyicilerini belirlemenize yardımcı olabilir. UC'li kişilerin tipik olarak kaçındığı yaygın yiyecekler şunları içerebilir: süt gibi laktoz oranı yüksek süt ürünleri yağlı veya kızarmış yiyecekler, sığır eti ve şekerli, yüksek yağlı tatlılar gibi yüksek yağlı yiyecekler dondurulmuş akşam yemekleri ve kutulu pirinç gibi işlenmiş gıdalar tam tahıllar gibi yüksek lifli gıdalar Brüksel lahanası ve karnabahar gibi gaz üreten sebzeler baharatlı yemek alkollü içecekler kahve, çay ve kola gibi kafeinli içecekler Günde üç büyük öğün yerine birkaç küçük öğün yemek yardımcı olabilir. Ayrıca bol su içmeyi denemelisiniz - günde en az sekiz adet 8 ons bardak. Bu, sindirim sisteminizi daha az zorlayabilir, daha az gaz üretebilir ve bağırsak hareketlerinin sisteminizde sorunsuz bir şekilde hareket etmesine yardımcı olabilir.

Kolit İçin Bitkisel Çözüm Nedir?

Kolit için bitkisel çözümün ne olduğu merak edilmektedir. Ananas, yaban mersini, zerdeçal gibi yiyecekler bağırsaklara olan çeşitli faydaları ile kolit hastalığına iyi gelmektedir.

Kolit Tedavisi Nasıl Olur?

Ülseratif kolit tedavisi genellikle ya ilaç tedavisini ya da ameliyatı içerir. Ülseratif kolit tedavisinde birkaç ilaç kategorisi etkili olabilir. Alacağınız tür, durumunuzun ciddiyetine bağlı olacaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir