Keratin Evde Nasıl Yapılır?

Keratin Evde Nasıl Yapılır?

Keratin Evde Nasıl Yapılır?

Doğal keratin, vücudun doğrudan keratin üretiminde eksiklik oluştuğunda, harici yollarla doğal sentezleme yöntemleri ile oluşturulan keratin yağının stabilize edilmiş hali olarak bilinmektedir.
Keratin uygulamasını evde saça uygularken;
• Keratin şampuanla yıkanan ve tazelenen saçlarınıza keratin serumunu sürmek için saçlarınızı açmalı ve taramalısınız.
• Öncelikle keratin serumunu saçlarınızın uçlarına sürmelisiniz.
• Diplere kadar gelmemeye dikkat etmelisiniz.
• Serumu saçlarınıza sürdükten sonra ince uçlu tarakla saçlarınızı taramalısınız.
• Yaklaşık 40-45 dakika beklemenin sonucunda ısıl işlem uygulanarak saçlarınızı kurutmalı ya da fön çekmelisiniz.

Yapılan testlerde keratin seviyesinin, referans değerlerin altında olması keratin düşüklüğü olarak tanımlanan bir durumdur. Yaşlılık, kilo kaybı, myastenia gravis ve Duchenne musküler distrofi (DMD) gibi nörolojik hastalıklar sebebi olabileceği gibi yetersiz ve düzensiz beslenme, uykusuzluk gibi durumlar nedeniyle de ortaya çıkabilmektedir.

Keratin Evde Nasıl Yapılır?

Doğal keratin, vücudun doğrudan keratin üretiminde eksiklik oluştuğunda, harici yollarla doğal sentezleme yöntemleri ile oluşturulan keratin yağının stabilize edilmiş hali olarak bilinmektedir.

Keratin uygulamasını evde saça uygularken;

·        Keratin şampuanla yıkanan ve tazelenen saçlarınıza keratin serumunu sürmek için saçlarınızı açmalı ve taramalısınız.

·        Öncelikle keratin serumunu saçlarınızın uçlarına sürmelisiniz.

·        Diplere kadar gelmemeye dikkat etmelisiniz.

·        Serumu saçlarınıza sürdükten sonra ince uçlu tarakla saçlarınızı taramalısınız.

·        Yaklaşık 40-45 dakika beklemenin sonucunda ısıl işlem uygulanarak saçlarınızı kurutmalı ya da fön çekmelisiniz.

Keratin Eksikliği Nasıl Giderilir?

Keratin eksikliği durumunda daha hareketli olmak, egzersiz yapmak bir tür tedavi şekli olarak düşünülebilir. Bazı durumlarda, protein bakımından yetersiz bir beslenme şekli keratin düzeyinin düşük olmasına sebep verebilir. Keratin içeriği yüksek besinleri tüketmek ve gerekirse dışardan takviye almak eksikliğin giderilmesine yardımcı olacaktır.

Keratin Ele Zarar Verir Mi?

Keratin bakım yapılırken saç çok yüksek ısıya maruz bırakıldığı için saçlar bir miktar zarara uğrayabilir. Çünkü keratin bakım yüksek ısı ile sabitlenerek yapılması gereken bir bakımdır. Bu durumda ek olarak yapılmış olan boya gibi kimyasal işlemler sonucunda bir de keratin bakım yapılması durumunda saçta kopma ve kırılmayı beraberinde getirebilir. Uygulama yaparken genellikle eldiven kullanmak tavsiye edilir. Herhangi bir zarar vermese de bazı kişilerde eller de olmak üzere alerjik reaksiyon gözlemlenmiştir.

Keratin Göze Zarar Verir Mi?

Saç tellerinde ve tırnaklarda onarımı sağlayan keratin aslında bir protein olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğru uygulandığında saçlara zarar vermez, aksine son derece faydası bulunur. Keratin 18 amino asitten oluşan bir protein çeşididir. Saçların oluşumu sırasında saç folikülünde bir reçeteye uygun olarak amino asitlerin bir araya getirilmesiyle meydana gelmektedir. Keratin yüksek miktarda kükürt içeren bir protein olarak bilinir. Bu da keratine, kimyasal faktörlere karşı dayanıklık oluşmasına etki eder. Keratinin uygulanması sırasında ısı işleminden sonra çıkan duman göz yakabilir. Herhangi bir zarar vermese de yanmalar gözlerin sulanmasına neden olabilir. Bu sebeple keratinin saça uygulaması yapılırken açık havada yapılması önerilir.

Keratin Hangi Besinlerde Bulunur?

Keratin, en çok lahana, brokoli, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzelerin içerisinde fazlaca bulunmaktadır. Vücudunuzun keratin oranını yükseltmek için bu gıdaları tüketmek gerekmektedir. Keza, karaciğer, balık, yoğurt ve süt, keratin içeren diğer besin kaynakları olarak örnek verilebilir.

Keratin sentezi için A vitamini gerekli bir vitamindir. Bu nedenle, A vitamini açısından zengin gıdalar keratin açısından da zengin gıdalar olarak kabul olarak öngörülebilir. Portakal gibi meyveler ve kabak, tatlı patates, çiğ havuç ve kavun gibi sebzeler bunlara örnek verilebilir.

Güzellik bakımlarında kullanılan keratin genellikle bu kısımlardan elde edildiği bilinmektedir. Doğal bir protein olmasına rağmen, bu ürünler başka ilave maddelerde dahil edilir. Keratin tedavileri tipik olarak “formaldehit” adı verilen bir kimyasalı bünyesinde barındırır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir