Kan Uyuşmazlığı Tedavisi Nedir

Kan Uyuşmazlığı Tedavisi Nedir

Kan Uyuşmazlığı Tedavisi Nedir

Kan uyuşmazlığının tedavisinin nasıl olduğu günümüzde çoğu insanın öğrenmek istediği bir konu haline gelmiştir. Bilirubin, doğumdan sonra bebeğin kanında düzenli olarak ölçülür. Bilirubin seviyeleri bebeğin gebelik günü, kilosu ve haftasına göre tablolaştırılır. Doktorlar, bebeklerinin tedavi planını belirlemek için bu çizelgeyi kullanır. Sarılıklı bebeğin kan damarlarına ulaşım açılır, sulanır ve fototerapiye başlanır. Fototerapi, yeni doğmuş bebeğin karaciğerini yıkamayan, suda çözünen ve idrarla atılan bilirubini eritmek için belirli bir dalga boyunda UV ışığı kullanır. Yeni doğmuş bebekler düzenli olarak ultraviyole ışık (mavi ışık) yayan floresan ışıklar altına yerleştirilir ve yeterli su temini ile sarılığın (karaciğerin temizleyemediği bilirubin seviyesi) azalması beklenir. Bebekte Rh uyumsuzluğunun seviyesini ölçmek için Direkt Coombs testleri ve tam kan sayımı yapılır. Direkt Coombs testi pozitif çıkan bebeklerde hemolitik hastalık başlamış olur. Sonuç olarak, hemoglobin azalır. Ağır vakalarda bebeğin kanının birkaç kez değiştirilmesi gerekebilir. Rahim içinde Rh uyuşmazlığı belirtileri başlarsa, bebeğe hamilelik sırasında kan nakli yapılabilir.

Kan uyuşmazlığının nasıl olduğu pek çok insanın merak ettiği bir soru haline gelmeyi başarmıştır. RH negatif bir anne ilk RH pozitif bebeğini doğurduktan sonra antikor üretir. Bu nedenle, ikinci bir RH pozitif bebeğe hamileyse, bu antikorlar plasentadan geçerek bebeğe ulaşacaktır. Antikorlar bebeğe ulaştıktan sonra bebeğin kanındaki kırmızı kan hücrelerini öldürmeye başlarlar. Ve oksijen taşıma işini yapar. Bu atak sonucunda bebeğin kalp atışı anne karnında atlanabilir veya "hidrops" adı verilen bir görüntü bebeğe geniş çapta zarar verebilir. Çok ciddi bir sorun olduğundan dolayı acilen tedavisi gereklidir.

Kan Uyuşmazlığı Tedavisi Nedir

Kan uyuşmazlığının tedavisinin nasıl olduğu günümüzde çoğu insanın öğrenmek istediği bir konu haline gelmiştir. Bilirubin, doğumdan sonra bebeğin kanında düzenli olarak ölçülür. Bilirubin seviyeleri bebeğin gebelik günü, kilosu ve  haftasına göre tablolaştırılır. Doktorlar, bebeklerinin tedavi planını belirlemek için bu çizelgeyi kullanır. Sarılıklı bebeğin kan damarlarına ulaşım açılır, sulanır ve fototerapiye başlanır. Fototerapi, yeni doğmuş bebeğin karaciğerini yıkamayan, suda çözünen ve idrarla atılan bilirubini eritmek için belirli bir dalga boyunda UV ışığı kullanır. Yeni doğmuş bebekler düzenli olarak ultraviyole ışık (mavi ışık) yayan floresan ışıklar altına yerleştirilir ve yeterli su temini ile sarılığın (karaciğerin temizleyemediği bilirubin seviyesi) azalması beklenir. Bebekte Rh uyumsuzluğunun seviyesini ölçmek için Direkt Coombs testleri ve tam kan sayımı yapılır. Direkt Coombs testi pozitif çıkan bebeklerde hemolitik hastalık başlamış olur. Sonuç olarak, hemoglobin azalır. Ağır vakalarda bebeğin kanının birkaç kez değiştirilmesi gerekebilir. Rahim içinde Rh uyuşmazlığı belirtileri başlarsa, bebeğe hamilelik sırasında kan nakli yapılabilir.

Kan Uyuşmazlığı İğne Fiyatı Nedir 

Kan uyuşmazlığı için yapılması gereken iğnenin fiyatının ne kadar olduğu merak edilen konuların arasına girmeyi başarmıştır. Eğer kan uyuşmazlığı iğnesini özel bir hastanede yaptıracak iseniz bu iğnenin fiyatı 500 ila 800 Türk Lirası arası olacaktır. Ancak kan uyuşmazlığı iğnesini devlet hastanelerinde ücretsiz şekilde yaptırabilmek gibi bir imkanınız da bulunmaktadır.

Kan Uyuşmazlığı Testi Fiyatı Nedir

Kan uyuşmazlığı olduğundan şüphelenenlerin merak ettiği bir diğer konu ise kan uyuşmazlığı testinin fiyatının ne kadar olduğudur. Kan uyuşmazlığı testinin bir diğer adı İndirekt Coombs testidir. 2022 yılında güncel olarak kan uyuşmazlığı testi ( İndirekt Coombs Testi ) 96,3 Türk Lirası’na yapılmaktadır. Kan uyuşmazlığı testinin yapılması ise hastanın kolundan kan örneği alımı ile gerçekleştirilmektedir.  Bu test hem kan uyuşmazlığının tespit edilmesi için hem de kan nakline hazırlık yapmak için alınmaktadır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir