İqos Dişleri Sarartır Mı?

İqos Dişleri Sarartır Mı?

İqos Dişleri Sarartır Mı?

İqos; ateş, kül veya duman oluşturmayan bir tütün ürünüdür. İnsanlar duman oluşturmadığı için genelde iqosun zararsız olduğunu düşünürler ancak böyle değildir. Tütün ürünü olmasından dolayı iqos da her sigara gibi insan sağlığına zararlıdır ve dişlerde sararma da yapabilir.

Birçok yiyecek ve içecek dişlerde sararmaya yol açmaktadır. Bunların başında çaylar da gelmektedir. Çayların dişlerde sararmalara yol açtığı bilinen bir gerçektir. Dişlerin yüzeyinde oluşan sararmaları azaltmak için çay tüketimini de azaltmanız gerekmektedir. Yeşil çay ve ıhlamur çayı gibi bitki çayları da ağız sağlığı için oldukça önemli içeceklerdir. Ağız kanseri ve diş hassasiyetinin önlenmesinde büyük rol oynar. Bu nedenle yeşil çay ya da ıhlamur tüketirken tereddüt etmenize gerek yoktur. Ancak fazla tüketildiğinde dişlerinizin renginde değişime neden olabilmektedir.

İqos Dişleri Sarartır Mı?

İqos; ateş, kül veya duman oluşturmayan bir tütün ürünüdür. İnsanlar duman oluşturmadığı için genelde iqosun zararsız olduğunu düşünürler ancak böyle değildir. Tütün ürünü olmasından dolayı iqos da her sigara gibi insan sağlığına zararlıdır ve dişlerde sararma da yapabilir.

İlaçlar Dişleri Sarartır Mı?

Birçok ilaç yan etki olarak diş renginin değişmesine neden olur. Çocukken yaygın olarak kullanılan doksisiklin veya tetrasiklin antibiyotiklerini aldıysanız, sonuç olarak dişlerinizin rengi solmuş olabilir. Antihistaminikler, yüksek tansiyon ilaçları ve antipsikotik ilaçlar da dişlerin rengini bozabilir.

Juul Dişleri Sarartır Mı?

Her tütünde bulunan nikotin dişlerin sararmasına neden olmaktadır. Juul da elektronik sigara olan bir tütün ürünüdür. Sigara içmekten dişlerinizi katranla lekelemeseniz de, Juuldaki nikotin, tekrar tekrar kullanımdan sonra dişlerinizi sarartmaya devam edebilir.

Kola Dişleri Sarartır Mı?

Gazlı içecekler, hafif ve diyet karışımları ile farklı tatlarda gelse de, bu daha düşük asit seviyelerine sahip oldukları anlamına gelmez. Gazlı içecekler düşük pH seviyeleri nedeniyle diş minenizi zayıflatabilir. Koyu bileşikleri, dişlerinizin yüzeylerinde kahverengi veya sarı renk bozulmasına neden olan lekelenmeye neden olur. Asit karışımları ve boyaların kombinasyonu, dişinizin minesini parçalayan şeydir. Kola içen kişilerde de dişlerin zamanla sarardığını fark edebilirsiniz. Bunun nedeni kolanın çok asidik olması ve kromojen içermesidir.

Karanfil Dişleri Sarartır Mı?

Karanfil uçucu yağ tıbbi özelliklere sahiptir ve antibakteriyeldir. Doğal diş bakımı için çalışır çünkü ağızda diş eti iltihabı ve periodontal hastalık gibi şeylere neden olan bakterileri öldürebilir. Karanfil esansiyel yağını veya öğütülmüş karanfili benzer faydalar için kullanabilirsiniz.

Karanfil, sararmaya neden olan lekeleri giderirken aynı zamanda kırmızı ve kanayan diş etlerinin giderilmesine yardımcı olarak daha beyaz bir görünüm oluşturur. Karanfili ağız bakımı için kullanmak için öğütülmüş karanfil ve karanfil esansiyel yağını kullanabilirsiniz.

Kloroben Dişleri Sarartır Mı?

Kloroben, ağız içi bölgesel tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Genellikle ağız boğaz enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Kloroben kullanımında dil ve diş üzerinde geri dönüşümlü renk değişikliği meydana gelebilir. Bu diş lekelenmesi zararsızdır ve düzenli diş fırçalamayla en aza indirilebilir.

Zerdeçal Dişleri Sarartır Mı?

Zerdeçal, diş sararmasının temel nedeni değildir. Diş minesini zayıflatan, tükettiğiniz yiyeceklerdeki asitlerdir. Zerdeçaldan lekelenmemek için mümkün olduğunca asitli yiyecek ve içecekleri tüketmekten kaçının. Diş minesi sağlıklı durumda ise düzgün ve pürüzsüz bir yapıya sahip olacaktır. Ancak asit içeren besinlerin tüketilmesi diş minesine zarar verir ve gözeneklerin açılmasına neden olur. Sonuç olarak zerdeçal gibi güçlü renk pigmentleri içeren yiyecekler dişleri renklendirir.

Bu nedenle diş minesini mükemmel durumda tutmak zerdeçal diş lekeleriyle savaşmanın en iyi yoludur. Zerdeçal tükettikten hemen sonra ağzınızı çalkalayın ve dişlerinizi iyice fırçalayın.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir