Hakan Günday Az Kaç Sayfa?

Hakan Günday Az Kaç Sayfa?

Hakan Günday Az Kaç Sayfa?

Toplam 368 sayfadan oluşan az isimli roman, dünyanın adaletten yoksun bir yer olduğunu etkileyici bir kurguyla anlatmaktadır. Ona göre kitapların az sayfası demek en az 300 olması demektir. Kitapları çok seven yazarın kitapları da sevenleri tarafından çokça ilgi görmektedir.

29 Mayıs 1976’da Rodos’ta dünyaya gelmiştir. Ayrıca ilköğrenimini Brüksel’de tamamladı. Ankara Tevfik Fikret Lisesi’ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü’ne kaydolduğu bilinmektedir.

Ertesi yıl ise Université Libre de Bruxelles’in Siyasal Bilimler Bölümü’ne geçiş yapmıştır. Öğrenimine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde devam ettiği bilinmektedir. İlk romanı Kinyas ve Kayra’yla (2000) edebiyat çevrelerinin ilgiyle izlediği ve kendi okur kitlesini yaratan bir yazara dönüşmüştür. Yazarın bütün kitapları Doğan Kitap tarafından yayımlandığı biliniyor.

Hakan Günday Az Kaç Sayfa?

Toplam 368 sayfadan oluşan az isimli roman, dünyanın adaletten yoksun bir yer olduğunu etkileyici bir kurguyla anlatmaktadır. Ona göre kitapların az sayfası demek en az 300 olması demektir. Kitapları çok seven yazarın kitapları da sevenleri tarafından çokça ilgi görmektedir.

Hakan Günday Boyu Kaçtır?

Boyu 1,7 m olarak bilinmektedir. İçindeki yazarlık tutkusunu üniversitedeyken keşfettiğini söylemiştir. İlk romanı Kinyas ve Kayra 2000 yılında sevenleri ile buluşmuştur.

Hakan Günday Evli Mi?

Selen Özer Günday ile evli olduğu bilinmektedir. Ayrıca sevilen yazarın Daha romanı Onur Saylak yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlanmıştır. Oyun yazmakla da ilgilenen Günday, DOT Tiyatro Grubu’nda oyun yazarlığı yaptığı da bilinmektedir.

Hakan Günday Çocuğu Var Mı?

Çocuğunun olup olmadığına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Edebiyat çevrelerinin dikkatini çeken romanla çok geçmeden kendi okur kitlesini yaratarak ilgi görmüştür. Türkiye’de yeraltı edebiyatının önde gelen yazarları arasında sayılmıştır. Kitapları çeşitli dillere çevrilerek birçok okur kitlesine ulaşmıştır.

Hakan Günday Eğitimi Nedir?

Hakan Günday ilköğrenimini Brüksel’de tamamlayıp Ankara’da Tevfik Fikret Lisesini bitirdiği bilinmektedir. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümündeki öğrenimini yarım bırakıp Brüksel’de bulunan Universite Libre de Bruxelles’in Siyasal Bilimler Bölümüne geçmiştir. Sonrasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdiyse de üniversite okumanın kendisine göre olmadığını anladığı için bu bölümü de yarıda bırakmıştır. Böylece yedi yıllık süren üniversite macerası son bulmuştur.

Hakan Günday Fransızca Biliyor Mu?

Hakan Günday'ın 2011 yılında Doğan Kitap tarafından yayımlanan “Az” isimli romanı 4 Ocak 2013'te Fransız okurlarla buluşmuştur. Fransızca dilini bilip bilmediği hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.

Yazarın karakter psikolojilerini ön plana çıkararak ele aldığı dördüncü romanı Malafa, 2005 yılında hayranları ile buluşmuştur. Günday, bu kitapta bir kuyumcu dükkanında yaşanan satış raconlarını gösterdiği bilinmektedir.

Hakan Günday Tüm Kitapları Nelerdir?

  Ülkemizde yeraltı edebiyatı denince akla ilk gelen yazarlardan biri olan Hakan Günday'ın kitapları aşağıdaki gibidir.

·            Kinyas ve Kayra (2000)

·            Zargana (2002)

·            Piç (2003)

·            Malafa (2005)

·            Azil (2007)

·            Ziyan (2009)

·            Az (2011)

·            Daha (2013)

Hakan Günday Metin Günday Akraba Mı?

Akraba olduklarına dair bir bilgi henüz bilinmemektedir.

 Ayrıca ünlü yazar 26 Kasım 2014 tarihinde Paris'te düzenlenen tören ile 2014 yılı Türk-Fransız Edebiyat Ödülü'nü aldığı bilinmektedir. Sadece soyadı benzerliğinden kaynaklı bu akrabalık akla gelmektedir.

Hakan Günday Askerliğini Nerede Yaptı?

Askerliğini nerede yaptığına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Asker; orduda görevli, erden mareşale kadar rütbeye sahip kişi olarak bilinmektedir. Ayrıca askerlik yükümlülüğü altına giren şahıslar (erbaş ve er) ile özel yasalarla silahlı kuvvetlere katılan ve resmi kişiler olarak bilinmektedir.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir