Green Card Çıktıktan Sonra Amerika’da Yaşamak Zorunda Mıyım?

Green Card Çıktıktan Sonra Amerika’da Yaşamak Zorunda Mıyım?

Green Card Çıktıktan Sonra Amerika’da Yaşamak Zorunda Mıyım?

Kesinlikle değilsiniz. Yeşil kart sahibi olduğunuzda 5 yıl boyunca istediğiniz gibi çalışma ve yaşama hakkınız vardır. Bu sürecin sonunda ABD vatandaşı olma hakkınız olacaktır.

1990'dan beri ABD hükümeti, Yeşil Kart Çekilişi (Çeşitlilik Vize Programı) dediğimiz şeyi resmen başlattı. Bu nedenle, çok sayıda göçmeni olan bazı ülkeler yeşil kart çekilişinden çıkarıldı. Türkiye gibi göçmen sayısı az olan ülkelerin imkanları daha da arttı. Yeşil kartlar her yıl sadece bilgisayar çizimi ile 55.000 kişiye  verilmektedir. ABD hükümeti başvuruları yalnızca 1 ay içinde kabul ediyor, formlar İngilizce ve karışık ve tüm bilgi ve görüntülerin sisteme yalnızca bir kez girilmesi gerekiyor ve bu da yılda 4 milyon başvuru israfına neden oluyor.

Green Card Çıktıktan Sonra Amerika’da Yaşamak Zorunda Mıyım?

Kesinlikle değilsiniz. Yeşil kart sahibi olduğunuzda 5 yıl boyunca istediğiniz gibi çalışma ve yaşama hakkınız vardır. Bu sürecin sonunda ABD vatandaşı olma hakkınız olacaktır.

Green Card Çıktıktan Sonra Evlenmek Nasıl Olur?

Çıktıktan sonra altı ay içinde evlenir veya çocuk sahibi olursanız  eşiniz ve çocuklarınız da haklarınızdan yararlanır. ABD hükümeti bu konuda bilgilendirilmeli ve ek önlemler alınmalıdır.

Green Card Çıktıktan Sonraki Süreç Nasıl Olur?

Görüşmenin sonunda konsolosluk memuru vizenizin onaylanıp onaylanmadığını size söyleyecektir. Onaylanırsa, ek talimatlar verilecektir. Onaylanmadığı takdirde, reddedilme nedeni size bildirilecektir. Pasaportunuz çıktıktan sonra yeşil kart vizeniz pasaport sayfanızda görünecektir. Kontrol ettikten sonra bir hata bulursanız, derhal konsolosluğa bildirmelisiniz. Bir sonraki süreçte belgelerinizle birlikte mühürlü bir paket alacaksınız. Bu paketi açmayın. Bir ABD limanına (genellikle ABD'ye giriş yapılan havaalanı) girerken  ABD Gümrük ve Sınır Korumasına (CBP) sunulmalıdır. Vizeniz sona ermeden önce Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmelisiniz. Normalde 6 ay geçerlidir, ancak vize geçerli olmadan önce tıbbi muayene yapılırsa geçerlilik 6 aydan az olabilir. Hükümetin web sitesi aracılığıyla hükümete 165 dolarlık bir göçmenlik ücreti ödemeniz gerekir. Alternatif olarak, mühürlü paketi aldıktan sonra varış noktanızda ödeme yapabilirsiniz. Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmeden önce online ödeme yaparsanız yeşil kartınızı daha hızlı alabilirsiniz. Amerika Birleşik Devletleri'ne ödeme yapmak için seyahat ediyorsanız, yeşil kart almanız biraz zaman alabilir. Burada verilen bağlantı, göçmenlik ücretlerinin nereye ödeneceğini açıklayan bir hükümet web sitesine (USCIS Elektronik Göçmenlik Sistemi) aittir. Bunun gibi dolandırıcılıklar çok yaygındır, bu yüzden göçmenlik memuru gibi davranan birine para ödemeyin. Çevrimiçi ödeme yapmıyorsanız, ABD'ye vardıktan sonra ABD Gümrük ve Sınır Koruması'nda ödeme yapabilirsiniz.

Green Card Kaç Kişiye Çıkıyor?

Bu ABD Dışişleri Bakanlığı programı, her yıl 55.000 kişiye yeşil kart kazanma hakkı vermektedir. Türkiye'den Amerika'ya göçmen sayısının az olması nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da yeşil kart çekilişine katılabiliyor.

Green Card Danışmanlık Ücreti Ne Kadar?

Tüm aşamalarda danışmanlık isteyen kişiler, 370-450 Dolar arası, sadece form doldurmak için ve form gönderildikten vize alana kadarki süreç için danışmanlık isteyenler 185-225 Dolar arası ücret ödemelidir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir