Efnan İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Efnan İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Efnan İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Bu ismin Arapça üzerinden Türkçeye çevrilmiş anlamıyla, 'Cennetteki güzel gözlü kız' şeklinde bir anlama sahiptir. Böylesi etkileyici ve derin anlamı olduğundan, anne babaların kız çocukları için en çok tercih ettiği isimler arasına girmiş durumdadır. Efnan ismi Kuran-ı Kerim'in 55. suresi olan Rahman suresi 48. ayette geçmektedir.

Ecrin ismi, Arapçada bulunan ‘ecr’ kelimesinden türetilmiştir. Kelime köküne bakıldığı zaman ise, Ecrin' in karşılık ya da ücret anlamı taşıdığı görülmektedir. Aynı zamanda bir bütün olarak bu sözcük ‘Allah'ın verdiği bir hediye’ açıklaması da bulunmaktadır. Ecrin ismi Kur'an'da geçer. Kur'an'ın Yasin suresinin 11. Ayetinde, ayrıca Furkan Suresi 57 ve Sebe Suresi 47. Ayetlerde geçmektedir.

Efnan İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Bu ismin Arapça üzerinden Türkçeye çevrilmiş anlamıyla, 'Cennetteki güzel gözlü kız' şeklinde bir anlama sahiptir. Böylesi etkileyici ve derin anlamı olduğundan, anne babaların kız çocukları için en çok tercih ettiği isimler arasına girmiş durumdadır. Efnan ismi Kuran-ı Kerim'in 55. suresi olan Rahman suresi 48. ayette geçmektedir.

Erva İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Yumuşaklık, hafiflik, letafet, dolgunluk ve güzel görünmek anlamlarını taşımaktadır. Ervâ, Nebimiz Muhammed Aleyhisselam’ın halasının, halasının kızı ve aynı zamanda Hz. Osman'ın annesinin ismidir. Erva ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir fakat dinen yasak bir anlamı olmadığı için Erva ismini koymak caizdir.

Efe İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Türkçe kökenli bir isim olan Efe; yiğit, özellikle Batı Anadolu köy yiğidi, zeybek anlamına gelmektedir. Ağabey, kabadayı ve kaptan olarak da kullanımı vardır. Anlamı oldukça güzel olan Efe ismi Kur'an'da herhangi bir sure ya da ayette yer almamıştır. Yani Efe ismi Kur'an'da geçmemektedir. Ama Efe ismini koymak dinen caizdir.

Ebrar İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Ebrar hem kelime manası hem de Kur'an-ı Kerim de geçiyor olması sebebiyle sevilen bir isimlerdendir. Bu isme sahip çocuklarının da iyi huylu olacağına inanılır. Ebrar isminin kelime manası ‘hayır sahibi kişi, iyi, dindar ve özü sözü bir’ anlamındadır. Ebrar ismini koymak caizdir.

Elisa İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Elisa ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmese de dini bir isimler arasında yer alır. Elisa ismi Hz. Zekeriya (As.) 'ın eşinin adıdır. Bu isim en çok cennet kapısında bekleyen melek anlamına gelmektedir. Dini bir anlam taşıyan isim Kuran'da geçmemesine rağmen konulması caiz olan isimlerdendir.

 Emre İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Emre ismi en bilindik anlamı olan aşık anlamına gelmektedir. Ayrıca aşka müptela olan, delicesine aşık olan anlamları vardır. Bunun yanında Emre ismi kardeş, arkadaş anlamlarını da taşımaktadır. Kuran’da geçmemektedir. Çocuklara koymak caizdir.

Eymen İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Eymen, pozitif enerjiyi anlamını taşır. Şans ve talih anlamına gelmektedir. Şansı bol olan talihli olarak ifade edilen bu isim Arapça kökenli bir isimdir. Eymen İsmi Kur'an'da yazılmıştır. Meryem suresinin 52. ayeti ve Taha Suresinin 82. ayetinde geçmektedir. Ayrıca Kassas Suresinin 30. Ayetinde de vardır. Bu ayetlerde Allah tarafından korunan ve talih verilen kimseleri anlatırken, Eymen sözcüğü kullanılmıştır.

Eda İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Eda kelimesi Kuran'da isim olarak geçmemektedir Buna karşılık, çocuklara Eda ismini vermek dinen caiz olarak görülmektedir. Anlamı; borç ve görevi yerine getirme, alınan bir şeyi geri verme şeklinde açıklanabilmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir