Diş Plağı Dişleri Sarartır Mı?

Diş Plağı Dişleri Sarartır Mı?

Diş Plağı Dişleri Sarartır Mı?

Diş eti rahatsızlıklarının özellikle de diş çürüklerinin başlıca nedeni dişlerde meydana gelen tabaka şeklindeki diş plağıdır. Dişlerin plak oluşmaması için her gün temizlenmesi gerekmektedir. Plak bakteri ve yiyecek artıklarından oluşur ve dişin sararmasına neden olur.

D vitamini kemiklerin ve kasların korunması ve işlevlerini düzgün bir şekilde yerine getirebilmesi için vücuda gereken çok önemli bir vitamindir. D vitamini vücutta güneş ışınlarının etkisiyle birlikte üretilmeye başlar. Ancak vücutta eksik kaldığı taktirde takviyeler ile birlikte eksikliği giderilmeye çalışılır.

D vitamini yokluğunda özellikle çocukluk döneminde diş minesi ve diş etlerinin sağlıklı bir şekilde gelişmediği gözlemlenmiştir. Yetişkinlerde ve çocuklar da diş çürüğü, diş eti rahatsızlıkları görülmektedir. Ancak diş sararmasına direkt olarak bir etkisi olup olmadığı bilinmemektedir.

Diş Plağı Dişleri Sarartır Mı?

Diş eti rahatsızlıklarının özellikle de diş çürüklerinin başlıca nedeni dişlerde meydana gelen tabaka şeklindeki diş plağıdır. Dişlerin plak oluşmaması için her gün temizlenmesi gerekmektedir. Plak bakteri ve yiyecek artıklarından oluşur ve dişin sararmasına neden olur.

Diş Macunu Dişleri Sarartır Mı?

Ağır bakımının bir rutine dönüşmesi ve her gün en az 2 kere dişlerin fırçalanması gerekmektedir. Ayrıca 6 ayda bir kere uzman bir görüş alınmalı olası bir diş veya diş eti rahatsızlıklarının önüne geçilmelidir.

Dişlerin sararmasının temelde 2 nedeni bulunmaktadır. Birinci neden kemik renginizdir. Dişin altındaki yani diş minesinin altında bulunan “dentin“ rengi dişin asıl rengini belirler. Bundan dolayı kullanmış olduğumuz diş macunundan mucizeler beklemek doğru olmaz.

Diş macunları sadece temiz ve ferah bir görünüm kazandırır. Ancak dişlerinizin doğal rengi sarıya yakın bir renkse bir diş macunu ile bembeyaz dişler beklemek doğru değildir. Ayrıca diş macunlarının içindeki kimyasal maddelere de çok dikkat etmelisiniz.

Özellikle çok yoğun beyazlatma vaadinde bulunan diş macunlarından kaçınmak gerekir. İçerisindeki kimyasallar diş minesini aşındırarak 3-4 günlük bir beyazlık sağlasa da yıpranmış diş minesinden kaynaklı olarak daha sonrasında dişler sarımtırak bir renk alabilir.

Demir İlacı Dişleri Sarartır Mı?

Demir eksikliği kanda yeterli sayıda alyuvar hücrelerinin bulunmaması olarak açıklanabilir. Kadınlarda daha sık görülmektedir. Demir eksikliği için kullanılan takviye edici demir ilaçları yan etki olarak dişte lekelenmelere ve sararmalara sebep olabilir.

Florür Dişleri Sarartır Mı?

Florür özellikle diş macunlarının içeriğinde adını duyduğumuz, doğa da doğal haliyle bulunan diş minesini ve diş etlerini kuvvetlendiren bir tür mineraldir. Ancak florürün tavsiye edilen miktar kadar alınması gerekmektedir. Florür içme sularında da bulunabilir. Ayrıca diş macunlarının içerisinde ne kadar florür bulunduğunu bilmeniz gerekmektedir. Fazla oranda alınan florür dişte çukurlaşmaya ve renk değişimlerine sebep olarak, toksik maddeye dönüşmektedir.

Filtre Kahve Dişleri Sarartır Mı?

Özellikle gün içerisinde fazla miktarda tüketilen çay ve kahve diş sararmasının başrollerinde yer almaktadır. Günlük diş bakımınızı ne kadar önemserseniz önemseyin fazla miktarda tüketilen kahve dişlerinizi sarartacaktır. Ayrıca çay ve kahvenin içerisine şeker de ekliyorsanız daha fazla sararmasına neden olursunuz. Günlük çay ve kahve tüketimine çok dikkat etmelisiniz.

Süt Dişleri Sarartır Mı?

Dişler 2 faktöre bağlı olarak sararma eğilimi gösterirler.  Yeme-içme ve doğal kemik renginden kaynaklı olarak dişlerimiz sararmaktadır. Özellikle bazı asitli içerikli yiyecek ve içecekler dişleri aşındırıp renk değişikliğine sebep olurken, yoğurt, peynir ve süt gibi süt ve süt ürünleri, içerisindeki yoğun kalsiyum ihtivasından kaynaklı olarak dişleri kuvvetlendirerek beyazlamasına yardımcı olmaktadır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir