Ayrılmış Fermuar Nasıl Düzeltilir?

Ayrılmış Fermuar Nasıl Düzeltilir?

Ayrılmış Fermuar Nasıl Düzeltilir?

Dişlerde bir şeylerin birikmesi, fermuarın kapalı kalmasını önleyebilmektedir. Dolayısıyla dişleri temizlemen ve fermuarın kapanmasını engelleyebilecek şeyleri gidermek gerekmektedir.
• Küçük bir tabakta suyla sabunu bir araya getirip köpürene kadar karıştırmalısınız.
• Sabunlu suya temiz bir bez batırıp fermuarın dişleri boyunca silmelisiniz.
• Temiz bir bez alıp musluğun altında ıslatmalısınız.
• Nemli bezi kullanarak sabunlu karışımı fermuarın dişlerinden silmelisiniz.
• Fermuarı normal biçimde açıp kapamaya çalışmalısınız.

Bu durumda pense, sıvı sabun, su ve temiz bir beze ihtiyacınız olacaktır. Bir kasede suyu ve sabunu karıştırmalı, bezi bu suyla ıslatmalı ve fermuarın dişlerini temizlemeniz gerekmektedir. Ardından penseyi alarak ayrılmış dişleri sıkmanız gerekmektedir. Fermuarı aşağı yukarı kaydırarak kontrolünü de yapabilmeniz mümkün olacaktır.

Hızlı çekildiğinde fermuarın çekme aparatı kopabileceğinden dolayı, bu durumda fermuarı kapatmak çok zorlaşacaktır. Bozuk tüm bu yapılanlara rağmen düzelmiyor ise fermuarı değiştirmeniz gerekebilir.

Sıkışmış Fermuar Nasıl Açılır?

Sıkışan fermuarlar insanları en rahatsız eden durumlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem ayakkabılar hem de kıyafetler de fermuar sıkışması söz konusu olabilmektedir. Fermuarların astar kısımlarına takılması ile oluşan sıkışma durumu bazen yırtılma ile sonuçlanabilmektedir. Sıkışma durumu yaşamamak adına fermuar kapatırken dikkatli davranılması gerekir.

Fermuar sıkışması özellikle ayakkabılar da çok sık rastlanan bir durumdur. Ayakkabıların en doğru şekilde kullanımını sağlamak açısından fermuarların kaliteli olması gerekiyor. Yüksek maliyet gerektirmeden sıkışan çizme ya da astarların onarımını kolay bir şekilde sağlama imkanınız söz konusu olacaktır. Fermuar dişlerinin kaygan bir hale gelmesini sağlamak yeterlidir.

El kremleri bu konuda son derece kurtarıcı olabilmektedir. El kremini fermuarın geneline uygulayarak sıkışık fermuarı açabilirsiniz.

Ayrılmış Fermuar Nasıl Düzeltilir?

Dişlerde bir şeylerin birikmesi, fermuarın kapalı kalmasını önleyebilmektedir. Dolayısıyla dişleri temizlemen ve fermuarın kapanmasını engelleyebilecek şeyleri gidermek gerekmektedir.

·            Küçük bir tabakta suyla sabunu bir araya getirip köpürene kadar karıştırmalısınız.

·            Sabunlu suya temiz bir bez batırıp fermuarın dişleri boyunca silmelisiniz.

·            Temiz bir bez alıp musluğun altında ıslatmalısınız.

·            Nemli bezi kullanarak sabunlu karışımı fermuarın dişlerinden silmelisiniz.

·            Fermuarı normal biçimde açıp kapamaya çalışmalısınız.

Eksik Fermuar Dişi Nasıl Düzeltilir?

Onarılmış fermuarınızın dayanıklı olması için ağır kaliteli iplik kullanmak iyi bir fikir olacaktır. Özellikle iplik rengini seçerken fermuarın göründüğüne dikkat etmeniz gereklidir. Öyleyse, çevreleyen malzemeyle karışacak bir iplik seçtiğinizden emin olmalısınız. Kırık fermuarın altında bulunan metal tamponu çıkarmak için pense kullanmanız gerekmektedir.

Fermuarın üstündeki dişleri düzeltmeniz gerekmektedir. Buradaki fikir, dişleri bir kez daha yukarı ve aşağı fermuarlayacak şekilde yeniden hizalamak olacaktır. Yavaşça fermuarı dişlerin üzerinde yukarı doğru hareket ettirmeniz gerekmektedir. Daha sonra fermuar yolunun yarısında durmanız gerekmektedir. Dişler düzgün bir şekilde kilitlenene kadar bu işlemi yapmaya devam etmeniz gerekiyor. Kırılan fermuarı sabitleme sürecinde rayın alt kısmındaki metal tampon çıkarıldığından, ipliğin dışında yedek bir tampon oluşturmanız en doğrusu olacaktır. Fermuarı durduracak tampon olmadan fermuarı tamamen raylardan düşmesi söz konusudur.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir