Ateş Çiçeği Ne Zaman Açar?

Ateş Çiçeği Ne Zaman Açar?

Ateş Çiçeği Ne Zaman Açar?

Ateş çiçeğinin ne zaman açtığı merak konusu olmuştur. Ateş çiçeği, yaz mevsiminin başlangıcından sonbahara kadar süreki olarak açarak büyüleyici çiçekleri ile gösteriş yapmaktadır.

Ateş çiçeği hakkında çeşit çeşit merak edilen bilgiler mevcuttur. Ateş çiçeği, ballıbabagiller ailesinden bir bitki türüdür. Anavatanı Brezilya olan, şifalı etkilerini çok iyi bildiğimiz adaçayının yakın akrabasıdır. Ateş çiçeği, 1800'lerin başında İngiltere'ye ve oradan çiçek dünyasına tanıtılan çiçeklerden biridir. Kırmızı bir yapıya sahip olan ateş çiçeği, çayı da yapılabilen şifalı bir çiçektir. Büyüleyici ateş çiçeği; ayrıca beyaz, somon, pembe, mor, lavanta, bordo ve turuncu gibi renkli renkli çiçekler açmaktadır. Ateş çiçeğinin bakımı uygun şekilde yapıldığında 18 ila 30 inç yüksekliğe ulaşmaktadır. Çiçekleri sivri ve büyüleyici derecede gösterişlidir. Daha küçük veya bodur olan çeşitleri genel olarak yer bitkileri olarak yetiştirilmektedir.

Ateş Çiçeği Ne Zaman Açar?

Ateş çiçeğinin ne zaman açtığı merak konusu olmuştur. Ateş çiçeği, yaz mevsiminin başlangıcından sonbahara kadar süreki olarak açarak büyüleyici çiçekleri ile gösteriş yapmaktadır.

Ateş Çiçeğine Nasıl Bakılır?

Kırmızı ateş çiçekleri sıcak ve nemli havalarda gelişir. Anavatanı Brezilya'dır ve bundan dolayı nemli bölgelerde yetişir ve yıl boyunca sıcak kalır. Bitkiler en iyi güneşte büyür ve çiçek açar. Ancak, yazları aşırı sıcak olan bölgelerde, stresi azaltmak için özellikle öğleden sonraları bitkiye kısmi gölge sağlanmalıdır. Bitkiler aşırı soğukta yaşayamazlar. Ancak dondan da zarar görmezler. Kızıl adaçayının sulama ihtiyaçları orta düzeydedir. Bununla birlikte, nemli toprakta büyüdüğü için, toprağın nemini korumak için yeterli su sağlanması gerekir. Bitki orta derecede sıcağa ve kuraklığa toleranslıdır. Ateş çiçeği bitki kökleri, yetiştirme ortamındaki yüksek tuz konsantrasyonlarına karşı çok hassastır. Bu nedenle uzmanlar, yüksek konsantrasyonda gübrelerden kaçınılmasını önermektedir. Ateş çiçeği, bol miktarda kum, nem, iyi drenaj, orta derecede doğurganlık ve bol miktarda humus içeren topraklarda yaşamayı tercih eder.

Ateş Çiçeği Çok Yıllık Mıdır?

Ateş çiçeğinin çok yıllık olup olmadığı araştırılan konuların arasında yer almıştır. Ateş çiçeği çok yıllık bitkilerin arasında yer alan bir çiçek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ateş Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Ateş çiçeğinin nasıl çoğaltılması gerektiği çiçek severlerin merak ettiği bir konudur. Ateş çiçeği tohumla çoğaltılabilir. Tohumları, son bahar donundan yaklaşık 6 ila 8 hafta önce iç mekanlarda saksılara ekmeniz gerekmektedir. Ateş çiçeği tohumlarının çimlenmesi için ihtiyaç duyduğu sıcaklık aralığı 22°C ila 24°C'dir.

Ateş Çiçeği Evde Yetişir Mi?

Ateş çiçeğini evde yetiştirmek isteyen insanlar bitkinin evde yetiştirmeye uygun olup olmadığını merak ederler. Ateş çiçeği yeterli güneş alabildiği her yerde yetiştirilebilmektedir.

Ateş Çiçeği Nasıl Ekilir?

Toprak tabakasını tüm ekim alanına yaymak ile işe başlayın. Kompostu 20 cm toprağa koyun ve bir bahçe çapası ile derin bir şekilde kazın. Ateş çiçeği fidelerini, karışımı mümkün olduğunca kök saksısının etrafında tutarak dikin ve hazırlanan toprakta kök saksının derinliğine kadar küçük bir delik açın. (20 ila 30 cm). Ateş çiçeğini diktikten sonra ona can suyu vermeyi unutmayın.

Ateş Çiçeği Tohumu Nasıl Elde Edilir?

Ateş çiçeği tohumunu çiçekçilerden temin edebildiğiniz gibi eğer evinizde ateş çiçeği bitkisi var ise onu ters çevirdiğinizde tohumlarını düşürerek de tohum elde edebilirsiniz.

Ateş Çiçeği Ne Zaman Ekilir?

Ateş çiçeğinin ne zaman ekilmesi gerektiği de araştırılan konuların arasına girmeyi başarmıştır. Ateş çiçeğinden verim alabilmeniz için çiçeğinizi Mart ve Nisan aylarında ekmeniz  gerekmektedir.

Ateş Çiçeği Güneşi Sever Mi?

Ateş çiçeğinin güneş sevip sevmediği bu çiçeğe bakmak isteyenler için merak edilen bir konudur. Ateş çiçeği güneşi çok seven bitkilerin arasında yer almaktadır ve güneş aldıkça gelişmesi daha iyi olacaktır.

Ateş Çiçeği Neye İyi Gelir?

Ateş çiçeğinin neye iyi geldiği araştırılmaktadır. Ateş çiçeği; strese, sıkıntıya, psikolojik sorunlara, dikkat bozukluğuna iyi gelmektedir ve gaz söktürücü, yatıştırıcı etkisi de bulunmaktadır.


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir