Ametist Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Ametist Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Ametist Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Birçok doğal taşın farklı burçlar için birçok faydası bulunmaktadır. Ametist taşının da belirli burçlar üzerinde birçok faydası bulunur. Ametist taşı; koç, yay, kova, balık burçları için en doğru taşlardandır.

Doğal taşların tedavi için kullanıma başlanması Sümerlere uzanmaktadır. O zamanlar bu taşlar, sağlık ve koruma amacı ile kullanılmaktaydı. Doğal taşların ‘şifa’ olduğuna dair söylentiler aslında inançtır. Doğal taşlar tek başlarına tedavi oluşturmazlar fakat yaşanan birtakım problemlerde fayda sağlayabilirler.

Ametist Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Birçok doğal taşın farklı burçlar için birçok faydası bulunmaktadır. Ametist taşının da belirli burçlar üzerinde birçok faydası bulunur. Ametist taşı; koç, yay, kova, balık burçları için en doğru taşlardandır.

Ametist Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Ametist taşı, kuvars ailesi taşlarındandır. Kuvars grubundan olan taşların çoğu ile uyumludur. Pembe kuvars, kristal kuvars, sitrin taşları bunlardan bazılarıdır.

Ametist Taşı Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Ametist taşı, korkuya karşı gelen taşlardandır. Kişiyi her tür bağlılıklardan arındırır. Maddi ve manevi olarak özgürleşmeyi sağlar. Strese, negatif enerjiye birebirdir. Kullanan kişinin bunlardan arınmasını sağlayacaktır. Ametist taşı, olduğu ortamdaki negatif enerjiyi pozitif enerjiye döndürücü etkisi ile bilinen taşlardandır. Ametist taşı; kişinin uyuşturucu, sigara, alkol gibi bağımlılıklardan kurtulmasında da etkilidir. Ruhsal gelişimi de destekler. Baş ağrılarını geçirici bir etkisi de vardır. Sinir sistemini dengeler, beyin gelişiminde de oldukça önemlidir. Ametist taşının uykusuzluk durumunda da işe yaradığı düşünülür fakat bununla ilgili net bir bilgi yoktur. Yastığın altına koyulan ametist kristali, uykunun düzene girmesini sağlayabilmektedir.

Ametist Taşı İle Denize Girilir Mi?

Doğal taşlar, kullanılmadan önce iyice arındırılması gereken taşlardandır. Bu arındırma işlemi genellikle deniz suyu, deniz tuzu veya tuzlu su ile sağlanmaktadır. Ametist taşı ile denize girmek doğal taşınıza zarar vermeyecektir. Aksine, taşınızı temizlemek için deniz suyu kullanabilirsiniz.

Ametist Taşı İle Duşa Girilir Mi?

Ametist, kuvars ailesinin üyelerinden olan doğal taşlardan bir tanesidir. Bu ailenin üyelerinin büyük çoğunluğu duşa girme konusunda sorun yaşatmamaktadır. Ametist de duşa girildiğinde üstünüzde kalmasının problem yaratmayacağı taşlardan bir tanesidir.

Ametist Taşı Kırılması Ne Anlama Gelir?

Bazı doğal taşlar yapısal olarak diğerlerine kıyasla daha hassas olabilmektedir. Bu hassasiyet durumu göz önüne alındığında doğal taşların kırılması sık sık karşılaşılabilen, gayet normal olan bir durumdur. Bunun yanı sıra, doğal taşların kırılmasının sebebinin barındığı istenmeyen fazla enerjiyi dışarı bırakmak olduğunu düşünenler de mevcuttur. İstenmeyen enerji, serbest kalma adına taşı kırıp içinden çıkacaktır. Bu gibi durumlarda gerekli olan şeyin doğal ametist taşını enerjisinin dengelenebilmesi için toprağa gömmek olduğu söylenmektedir.  

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir