Airfryer İle Sulu Yemek Yapılır Mı?

Airfryer İle Sulu Yemek Yapılır Mı?

Airfryer İle Sulu Yemek Yapılır Mı?

Sağlık dolu ve rengarenk sebze yemeklerini, yağ kullanmadan ya da çok az yağ kullanarak hazırlayabileceğiniz et ve tavuk yemeklerini ve hamur işlerini, canınızın isteyebileceği, sevdiğiniz tüm yemekleri Airfryer yardımıyla pratik, hızlı ve sağlıklı bir şekilde pişirebilirsiniz. Uygun yemek kapları kullanarak ve ısısını ayarlayarak sulu yemekler pişirmek hızlı ve kolay hale gelecektir.

Pilavı Airfryer’ da yapmak için fritözü 170 dereceye kadar ısıtarak başlamalısınız. Daha sonra 1 fincan uzun taneli pirinç ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağını sepete ekleyiniz. Pirinci malzemelerle kaplanacak şekilde iyice karıştırınız. Ardından 1 su bardağı su ekleyiniz. Sıcak hava fritözünün kapağını kapatın ve pişirmeyi başlatın. Pilavı 12 dakika pişirmeniz gerekmektedir. 12 dakika dolduğunda, Airfryer fritözü açın ve pirinci karıştırın. Sebze eklemek isterseniz pilavın üzerine koyun ve karıştırın 5 dakika daha pişiriniz. Pilavınız bu işlemlerden sonra hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Airfryer İle Sulu Yemek Yapılır Mı?

Sağlık dolu ve rengarenk sebze yemeklerini, yağ kullanmadan ya da çok az yağ kullanarak hazırlayabileceğiniz et ve tavuk yemeklerini ve hamur işlerini, canınızın isteyebileceği, sevdiğiniz tüm yemekleri Airfryer yardımıyla pratik, hızlı ve sağlıklı bir şekilde pişirebilirsiniz. Uygun yemek kapları kullanarak ve ısısını ayarlayarak sulu yemekler pişirmek hızlı ve kolay hale gelecektir.

Airfryer İle Pişi Yapılır Mı?

Airfryer’ de pişi oldukça lezzetli ve az yağlı olduğu için sağlıklı olacaktır. Pişi yapmak için;

- Airfryer'ı önceden 200 derecede ısıtınız.

- Hamuru 5 cm'lik kareler gibi kesiniz ve içlerini dolduracak şekilde çay kaşığıyla şekil veriniz

- Kareleri üçgen şeklinde katlarken arasına istediğinizi koymayı unutmayınız.

- Kenarlarını biraz su ile nemlendirip kapatınız.

- Pişileri 10 dakika sepette pişiriniz.

- Pişiler hazır olacaktır, afiyet olsun.

 Airfryer İle Poğaça Yapılır Mı?

Airfryer'ı börek modunda çalıştırınız ve 5 dakika ısınmaya bırakınız. Isınan hazneye dikkatlice bir parça yağlı kağıt koyun, üzerine hazırladığınız poğaçaları diziniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu ve susam serpip sepeti içeri sürünüz. Süre tuşuna basılı tutarak 12 dakikaya ayarlayınız ve pişirmeye bırakınız. Airfryer ile lezzetli ve hafif poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

Airfryer İle Börek Yapılır Mı?

Airfryer ile börek pişirmek oldukça kolaydır. Makinenin üzerinde börek yazan bir seçenek bile bulunmaktadır. Sarmış olduğunuz tüm börekleri sepete yerleştirilerek 18 dakika boyunca pişirmeniz yeterli olacaktır. Her 5 dakikada bir sepeti sallanarak her bir böreğin eşit pişmesi sağlamayı unutmayınız. Bir servis tabağına alınarak sıcak olarak servis yapabilirsiniz. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir