2022 En İyi 10 Motosiklet Markası

2022 En İyi 10 Motosiklet Markası

2022 En İyi 10 Motosiklet Markası

Yamaha Motors şirketi 1955 yılında kurulmuştu. En çok tercih edilen ve motosiklet denince akla ilk gelen markalardan bir tanesi olan Yamaha, kullanıcılarına kolay sürüş sunması ve uzun yıllar dayanıklı modelleriyle en gözde markalardan bir tanesi oldu. Sıklıkla tercih edilmesinin ardında 2.el modellerinin bile dayanıklılığı ve yüksek performansa sahip olması da vardır.

Küresel çapta yaşanan salgın ve ekonomik sebepler dolayısıyla fiyatlar yükseldi. Yükselen fiyatlar nedeniyle otomobil alamayan kullanıcılar bu sebeple motosiklet piyasasına yöneldi. Pandemi dönemi ve e-ticaretin yaygınlaşması sonucu motosikletlere olan talep çok ciddi bir şekilde artarken satışlar bir önceki yıla göre %23 oranında arttı. Toplam olarak 255.951 adet satılarak son dönemlerde en önemli satış rakamını yakalayan motosiklet piyasasında satışların önemli bölümünü 105.387 adetle 50 cc altı modeller oluşturuyor. Bu miktarla pazarın %42’sini elde eden bu modelleri kuryelerin yaygın olarak kullandığı 100-125 cc arasındaki modeller takip etti. 81 bin adetle pazardaki payı %31 olan bu modellerde %80’lik bir artış yaşandı. Motosiklet modellerinde en düşük satış oranına ise 500-750 cc aralığındaki modelleri oldu ve toplamda 1874 adet satıldı. Bununla birlikte kullanıcıların en çok tercih ettiği markalar belli oldu. İşte en iyi motosiklet markaları arasında yer alan firmalar

1-YAMAHA                                                             

Yamaha Motors şirketi 1955 yılında kurulmuştu. En çok tercih edilen ve motosiklet denince akla ilk gelen markalardan bir tanesi olan Yamaha, kullanıcılarına kolay sürüş sunması ve uzun yıllar dayanıklı modelleriyle en gözde markalardan bir tanesi oldu. Sıklıkla tercih edilmesinin ardında 2.el modellerinin bile dayanıklılığı ve yüksek performansa sahip olması da vardır.

2-HONDA

Honda 1947’de kurulmuş Japon şirketidir. En fazla tercih edilen markalardan bir tanesi olarak öne çıkan Honda son yıllarda satılan motorlarda yaklaşık %20’lik oranda bir pazara sahiptir. Aynı zamanda Türkiye’de en fazla satışı gerçekleştirilen markalardan biri olan Honda bu alanda 7.kez en çok satan marka olma unvanı kazanmıştır. Dayanıklılığı ile öne çıkan Honda çok uzun km yol yapabilmesi, yol tutuşu, sürüş konforu ve göz alıcı görünümü ile birlikte en iyi markalardan bir tanesidir. Özellikle yedek parça, onarım ve bakım konusunda sıkıntıya düşmek istemeyen kullanıcıların tercihi olan Honda bu yönüyle de diğer markalardan farklı olarak öne çıkıyor.

3-SUZUKİ

Motosiklet konusunda adeta bir dünya markası olan Suzuki Avrupa ve Asya kıtalarında yirmiden fazla ülkede üretim yapmaktadır. Motosiklet fuarlarında elde ettiği birincilik ve başarılarla da en fazla birincilik kazanan markalardan bir tanesidir. Bu sebeple pek çok farklı motosiklet türüne ve modeline sahip olan Suzuki, sürüş keyfine sahip ve yakıt konusunda cimri olması nedeniyle en çok tercih edilen markalardan birisi olmuştur.

4-KAWASAKİ

Göz alıcı şık tasarıma sahip ve uzun ömürlü olmaları dolayısıyla dikkat çeken Kawasaki markaların hatırı sayılı kullanıcısı bulunmaktadır. Kullanımının pek yaygın olmaması pahalı motosiklet markaları arasından olmasından kaynaklıdır. Yüksek performansı ve dünyadaki en hızlı motosikletlerden biri olması dolayısıyla hız tutkunu olan kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği markalar arasında öne çıkmaktadır.

5-HARLEY-DAVİDSON

Klasikleşen estetik bir tasarım sahip olan Amerikalı motor firmasıdır. En gözde motosiklet markalarından bir tanesi olan bu motor klasik ve sade tasarımının yanı sıra eski yıllarda üretilmiş olmasına rağmen uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir. Bu sebeple en çok tercih edilen motosikletlerden biri olmuştur.

6-KTM

Son yıllarda teknolojik özellikleriyle ve yeni geliştirilen modelleriyle öne çıkan KTM son yıllarda en gözde ve konuşulan markalardan birisi olmuştur. Geniş ürün yelpazesine sahip olan KTM iki zamanlı ve off-road motosikletleriyle piyasaya oldukça iyi bir giriş yaptı. Hız tutkunlarını memnun edecek bir güce sahip olan bu markanın her yaştan kişiye uygun modelleri bulunmaktadır.

7-BMW

1923’te Almanya’da kurulmuştur. O dönemden beri üretim yapan BMW markasını dünyanın her yerinde görebilmek mümkündür. AR-GE çalışmalarına en fazla yatırım yapan markalardan biri olan ve performansından ödün vermeyen BMW, güvenlik ve yenilikçi tasarım denilince akla ilk gelen markalardan birisidir.

8-DUCATİ

Alman şirketi Volkswagen Grubu’na ait Ducati esas çıkışını yarış motosikletleri ile birlikte yaptı. Üst üste kazandığı başarılar sayesinde kullanıcıların dikkatini çeken Ducati klasik bir motosiklet anlayışına sahip olmasına rağmen sunduğu konfor ve hız faktörleriyle diğer markalardan bir adım öne çıkmaktadır.

9-KYMCO

İstikrarlı olarak büyüyen sayılı motosiklet şirketleri arasında yer almaktadır. ATV, Scooter ve motosiklet üretimi yapan marka dayanıklı kullanıma sahip yüksek hız ve güçlü performansta modeller üretiyor. Özellikle sahil kesimlerinde ve şehir içi ulaşımda yaygın olan kullanımıyla kullanıcıların en çok tercih ettiği modeller arasında yer alıyor.

10-MOTO GUZZİ

İtalyan motosiklet markasıdır. Bugüne kadar pek çok film, video ve klipte yer alan bu motosikletin ünlü olmasının nedeni kendine has klasik tarzının olmasıdır. Günümüzde klasik tarzın yanı sıra yenilikçi tasarımları ile öne çıksa da fiyatları yüksek olan motor markası olması nedeniyle yaygın olmayan markalar arasındadır. Buna rağmen kullanıcılarının vazgeçemediği, uzun yolda sorunsuz kullanımına ve sürüş konforuna sahip olması sebebiyle dikkatleri üzerine çekmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir